fbpx

Рятувальники Рівненщини застерігають дотримуватись протипожежного режиму під час жнивної кампанії

Діліться інформацією з друзями:

“Збережемо врожай 2020 року від вогню” – з таким гаслом звернулися Рівненські рятувальники до представників  жнивної компанії. Адже особливого значення набуває питання дотримання протипожежного режиму в місцях збирання, зберігання та переробки цьогорічного врожаю.

Спекотна погода, сухі хліба, хлібозбиральна техніка, яка може перебувати у несправному стані, а також людська недбалість та безвідповідальність.

Отже, перш за все, землероби – комбайнери, трактористи та інші працівники повинні пройти протипожежний інструктаж. Техніка, задіяна під час збирання врожаю, має бути справною та укомплектованою первинними засобами пожежогасіння (сертифікованими вогнегасниками, тощо), заземлювальними металевими ланцюгами. Хлібні поля в місцях прилягання їх до лісових масивів, степової смуги, автомобільних шляхів, і залізниць мають бути обкошені та оборані смугою не менше ніж 4 метра завширшки. На хлібних масивах площею більше 25 гектарів під час жнив, на випадок пожежі, має бути напоготові трактор з плугом.

Пам’ятайте, застосовувати відкритий вогонь на хлібних полях і поблизу них, а також на зернотоках, заготівельних пунктах, елеваторах, поблизу стогів соломи й сіна категорично забороняється! Дорослі повинні нагадати дітям про правила пожежної безпеки та подбати, щоб вони не бавилися з вогнем поблизу сільгоспугідь.

Керівникам агропідприємств необхідно вжити заходів щодо недопущення випалювання стерні та післяжнивних залишків, яке може призвести як до займання ще нескошених полів, так і розташованих поруч лісових масивів.

Шановні громадяни! Не будьте байдужими, якщо побачили загоряння на полях, не зволікайте, одразу телефонуйте до служби порятунку за номером «101».


Постійно бути в курсі новин вам допоможе telegram-канал газети «7 днів»