fbpx

Попит на каву у світі впав, вперше за останні 10 років

Діліться інформацією з друзями:

Споживання кави в світі в цьому році скоротиться вперше з 2011 року. Такий прогноз зробило Міністерство сільського господарства США, передає Forbes з посиланням на Bloomberg.

Закриття через коронавірус кав’ярень і ресторанів, на які, як правило, припадає близько 25% попиту, мало «приголомшливий» ефект на споживання популярного напою, відзначає агентство. При цьому заклади, які починають повертатися до роботи, не чекають швидкого відновлення продажів.

«Для нас це буде повільне і поетапне повернення, так як багато офісів у Лондоні залишаться закритими до кінця літа, а деякі можуть відкритися тільки наступного року», – розповів виданню співзасновник лондонської мережі кав’ярень Notes Роберт Робінсон. Хоча обмеження в британській столиці поступово знімаються, більшість закладів Notes досі зачинені.

Споживачі не наважуються знову обідати не вдома великими групами, зазначає Bloomberg. Агентство підкреслює, що особливо сильний удар отримали кав’ярні, існування яких залежало від клієнтів, що купували каву зранку по дорозі на роботі або в обідню перерву. Значну частину клієнтів втратила, наприклад, група Dunkin ‘Brands. А мережа Starbucks почала переглядати свою бізнес-модель, вирішивши розвивати формат закладів без столиків.

Повільне відновлення споживання може мати «руйнівний» ефект на життя приблизно 125 млн осіб по всьому світу, які отримують завдяки вирощуванню кавових зерен гроші на прожиття, пише Bloomberg.

Одна з найбільших мереж кав’ярень у Бразилії Suplicy Cafes Especiais була змушена відкласти виплати фермерам за вже виконані поставки. «Деякі з наших франчайзингових партнерів вже попередили нас, що закриються», – розповів агентству генеральний директор Suplicy Феліпе Брага.

Згідно з прогнозом Citigroup, вартість ф’ючерсів на каву сорту Арабіка може в другій половині року впасти приблизно на 10% і скласти близько 90 центів за фунт (приблизно 0,5 кг).

Відновлення рівня світового споживання американський Мінсільгосп очікує в наступному році.

Джерело mind.ua.


Постійно бути в курсі новин вам допоможе telegram-канал газети «7 днів»