fbpx

Погоду цього дня визначали за місяцем

Діліться інформацією з друзями:

У вівторок 26 січня весь день в Рівному буде хмарним. Сильний сніг йтиме вночі та вранці. Вдень він послабшає і до вечора закінчиться.

Температура повітря: вночі 0… 0°С, удень 0… -1°С. Вітер західний, 5-10 м/с.

Сьогодні: Сонце зійде о 07.41, зайде о 16.41. 13-й день місячного календаря (Місяць у Близнятах, друга фаза, зах. 6.11; сх. 13.58).

Є привід: День працівників КРУ. Міжнародний день митника.

Мудрі кажуть: «Сенсу життя не існує, мені доведеться самому створювати його».

Жан-Поль Сартр

Не забудьте привітати: Петра, Якова.

Астролог радить: Магічний день, який у символічній формі показує, чи все у вас в порядку. Сьогодні треба завершувати розпочаті раніше справи, навести лад у паперах, віддати всі борги.

День для здоров’я: Ви можете почуватися кепсько, можуть загостритися хронічні захворювання, з’явитися страх, тривога, може боліти голова чи напасти депресія. Вразливі шкіра, серце, статеві органи, пряма кишка. Рекомендується баня, а от від голодування краще відмовитися.

Усміхніться: Залізне правило в сімейних відносинах: хто першим після сварки захотів їсти, той і просить вибачення.

за останні 130 років 26 січня:

МАКС: 9.0° (1993)
МІН: -23.8° (1996)

Народний прогноз погоди

Цього дня вшановується пам’ять преподобного Яреми, затворника. Погоду цього дня визначали за місяцем: якщо навколо нього було туманне коло, очікували заметіль. Наші пращури прислуховувалися до лісу і спостерігали за тваринами, щоб дізнатись про майбутню погоду. Якщо ліс тріщить — мороз буде стояти довго, якщо ліс шумить, незабаром буде сніг та відлига. Якщо на Яреми киця мордочку ховає — бути морозу; собака лежить, звернувшись — на холод, витягнулася — на тепло.