fbpx

Пам’ять про героїв вшанували у Рівненському центрі творчості

Діліться інформацією з друзями:

На початку червня 2021 року у філіалі Рівненського міського центру творчості учнівської молоді «Ровесник» відбулася зворушлива зустріч – вшанування Героїв України, які живуть серед нас.

Це родина загиблого на Майдані в 2014 році, Героя Небесної Сотні Опанасюка Валерія Адамовича 1971 р. н.: дружина – Опанасюк Вікторія Андріївна, депутат Рівненської  обласної ради, радник голови Рівненської обласної  державної адміністрації, приватний підприємець з чудовими дітками: Ангеліною, Іллею, Софією, Артемом, та прапорщик у відставці, учасника бойових дій в зоні АТО 2014, 2015, 2016, 2017 років  Луганської області,  нагороджений орденом “За мужність” III ступеня Тимощук Анатолій Вікторович.

Любов до України!

  • Україну любить – не плескати в долоні
  • Під промови гучні видатних діячів,
  • І не в блузках барвистих стоять на пероні,
  • Не кричати під Радою: «Геть москалів!».
  • Україну любить – це здобути свободу
  • Від лукавства в собі і осяяти путь,
  • Сам Христос був розп’ятий як ворог народу!
  • І тебе не троянди від натовпу ждуть!
  • Україну любить – це співати душею,
  • Милувати очима ранковий садок,
  • Україну любить – це горіти свічею,
  • Не вступаючи князю пітьми ні на крок!
  • Україну любить – це не просто важливо
  • Мати в собі чесноти і гідно служить,
  • Україну любить – це коли неможливо,
  • Як без серця, людині без неї прожить…

Педагогічний колектив, батьки та активні вихованці гуртків: «Художний дизайн», керівник Яновська Леся Андріївна; «Природний матеріал в дизайні», керівник Мазурок Леся Миколаївна; «Юні фото, – відеоаматори», керівник Тарасюк Володимир Володимирович; «Об’ємна тканепластика», керівник Хилько Любов Степанівна привітно зустріли гостей.

Любов Хилько розпочала зустріч з подяки Богові та Героям України, найкращим українцям, цвіту нації, нашим землякам, які не задумуючись, свідомо, за покликом серця пішли боронити кордони держави, стали на захист своєї Батьківщини, України,  ціною свого власного життя зупинили ворогів,  без страху віддали своє життя,  героїчно загинули заради українського народу, незалежності нашої держави та майбутнього дітей!   

        Пам’ять Героїв України вшанували хвилиною мовчання.

В дружній, теплій, родинній обстановці пройшла зворушлива зустріч – спілкування з гостями, Героями, які живуть серед нас. Опанасюк Вікторія Андріївна з дітками Софією та Артемом розповіли про складні моменти  свого життя та біль втрати коханого чоловіка і люблячого татуся. Вони відчувають гордість за героїчний подвиг заради майбутнього України.

         В знак співчуття, розділеного горя, поваги, вдячності родині загиблого Героя Небесної Сотні Опанасюка були вручені подяки від адміністрації РМЦТУМ за виховання чудової доньки, Софії, вихованки гуртка «Юні фото, – відеоаматори», керівник Володимир Тарасюк, сувеніри виготовлені руками вихованців гуртка «Об’ємна тканепластика» та подарунки від спонсорів і небайдужих людей, які погодилися на пропозицію щодо проведення цього заходу та підтримки родини Героя.

Родина Опанасюків була вражена та розчулена через увагу та повагу до їхньої родини, подвиг Героїв Небесної Сотні  залишиться в серцях мільйонів українців.

Говорять, що герої не вмирають, а перетворюються на журавлів. Тож, будемо вірити, що вони пішли в небо, щоб оберігати нас від біди.Герої не вмирають – живуть вічно!

Тимощук Анатолій Вікторович, учасник бойових дій в зоні АТО 2014, 2015, 2016, 2017 років розповів присутнім, що захищати мир – важка  праця!

Сьогодні на Сході України тривають військові дії, точаться криваві бої, вирішується доля і майбутнє України. Сили АТО протистоять терористам. На полі битви – захисники,  воїни. Вони мужні, сміливі, хоробрі. Не шкодуючи власного життя, захищають неньку Україну, її волю, її незалежність. Багато із наших чоловіків пішли на війну добровольцями. Їм болить те, що розривають на шматки нашу землю, але вони вірять,  що  відстоять цілісність нашої держави, її волю, її пісню, золоті жита і мир. Нам є що захищати, нам є що берегти! І цей святий обов’язок виконують військові незалежної України

      В знак  поваги, вдячності, підтримки воїнів в/ч А 1671 55 полку зв’язку з м. Рівне, які на разі захищають  східні кордони України від російської агресії, вихованці філіалу РМЦТУМ «Ровесник» виготовили подарунки:

– вихованці гуртка «Об`ємна тканепластика»  керівник Хилько Любов Степанівна виготовили листівки та бутоньєрки «МАК» – символ незкінченності й незчисленності зоряного світу, Всесвіту, плодючості і водночас, сну і забуття, швидкоплинного життя; красивої дівчини; безневинно пролитої крові;

– вихованці гуртка «Художній дизайн»  керівник  Яновська Леся Андріївна – листівки та малюнки;

–  вихованці гуртка «Юні фото,-відеоаматори» керівник Тарасюк Володимир Володимирович- світлини;

– вихованці гуртка «Природний матеріал в дизайні» керівник Мазурок Леся Миколаївна – вироби з природнього матеріалу;

-подарунки від спонсорів та небайдужих людей, які долучилися до проведення заходу та підтримати воїнів з міста Рівне.

Подарунки будуть передані воїнам на передову.

На завершення заходу вихованці гуртків філіалу РМЦТУМ «Ровесник» отримали дипломи, грамоти, сертифікати з рук почесних гостей.

     Сподіваємося, що наша зустріч зародила початок добрих справ, і буде не остання!

 Виконавець: методист РМЦТУМ Любов Хилько.