fbpx
Наші спільні пріоритети - захист суб’єктів господарювання

Наші спільні пріоритети – захист суб’єктів господарювання

Діліться інформацією з друзями:

Для захисту прав та законних  інтересів членів Асоціації платників податків необхідно об’єднувати зусилля бізнес-асоціацій, влади, контролюючих та правоохоронних органів. Саме налагодження такої взаємодії є прерогативою діяльності  нашого територіального відділення.

Обговоренню  алгоритму  співпраці в цьому напрямку була присвячена зустріч, яка відбулася  28 березня 2023 року в Рівненській обласній прокуратурі під головуванням її керівника Андрія Рудницького.

У заході взяли участь керівництво Рівненської ОВА та обласної прокуратури, начальник профільного управління Офісу Генерального прокурора, а також представники Американської торговельної палати в Україні, Європейської Бізнес Асоціації, Асоціація «IT Ukraine», територіальний представник у Рівненській області Федерації роботодавців України, керівництво Рівненської торгово-промислової палати, керівництво групи компаній «Стоград», керівництво ТОВ «Традекс Агрі».

Під час зустрічі учасники акцентували увагу на важливості захисту прозорого бізнесу та недопущенні тиску на нього з боку правоохоронних органів. Крім того, підняли питання  боротьби, у співпраці з громадськістю та сумлінними підприємцями, зі злочинними проявами недоброчесних підприємців.

Керівник обласної прокуратури підкреслив, що в умовах тривалої широкомасштабної військової агресії рф проти України надважливим залишається питання підвищення рівня довіри з боку бізнесу до державних інституцій, створення передумов для ефективного інвестування в економіку, розвитку доброчесного бізнесу як в умовах воєнного часу, так і після нашої Перемоги.

Від імені платників податків, які представляють територіальне відділення Асоціації платників податків,  я  в черговий раз наголосив, що  до дестабілізації роботи бізнесу, проблем наповнення бюджету, спротиву бізнесових структур найбільше  призводить  хаотичність та суперечливість  регуляторних  змін, прискорене їх запровадження без належного адаптаційного періоду та попереднього обговорення з бізнесом. 

Тому необхідно спільно лобіювати інтереси бізнесу перед державою в усуненні дискримінаційних законодавчих норм, що мають негативний вплив на розвиток підприємницької діяльності.

Учасники зустрічі були одностайні в  необхідності обміну інформацією для оперативного реагування на будь-які прояви безпідставного тиску на бізнес з боку правоохоронних органів регіону.

Мар’ян Года – голова територіального відділення
Асоціації платників податків України в Рівненській області