fbpx

На Рівненщині навчають проводити м’ясопереробку за новітніми технологіями

Діліться інформацією з друзями:

Костопільський роботодавець замовляє кваліфікованих робітників у ЦПТО  Рівненської службі зайнятості, де навчають спеціалістів проводити мясопереробку- за новітніми технологіями.

Безробітні, направлені Костопільською районною філією Рівненського обласного центру зайнятості, впродовж місяця на замовлення великомидського підприємства  опановували курс «Технології жилування частин туш тварин та субпродуктів». Робітники, яких винаймає роботодавець, будуть займатися вирощуванням великої рогатої худоби, забоєм і жилуванням м’яса. Насичене навчання слухачів відбувалося на базах Костопільського та Олександрійського навчальних відділень Рівненського центру ПТО ДСЗ.

Як повідомила завідувачка Костопільського відділення Наталія Харченко, слухачі проявили відмінні комунікаційні якості, вони організовані та зацікавлені. Усе, чим супроводжувалося навчання, а це: екскурсії, зустрічі із представниками м’ясопереробної галузі, заняття у спеціалізованих кабінетах і лабораторіях, – викликало велике захоплення та професійне натхнення. Для безробітних це важливий період, адже з’явився шанс офіційно працевлаштуватися, опанувавши необхідні знання. На заняттях майбутні кваліфіковані робітники вивчали загальні поняття про м’ясо. анатомію сільськогосподарських тварин, обладнання сировинних цехів, первинну переробку тварин, правила і послідовність жилування.

Слухачі відвідали сучасне підприємство, де спостерігали за повним виробничим процесом.

На думку слухача, ветеринарного фельдшера із 15-річним досвідом роботи Олександра Ярошика, навчання цікаве, змістовне, корисне, адаптоване до майбутньої роботи, матеріал відмінно засвоювався. Відтак, він разом із майбутніми колегами впевнено використають професійні знання вже на реальних робочих місцях.