fbpx

На Рівненщині інклюзивну освіту здобувають кондитери

Діліться інформацією з друзями:

На базі навчально-виробничого комплексу Рівненського центру ПТО ДСЗ інклюзивну освіту здобувають слухачі, що обрали професію «Кондитер». 

У закладі освіти дбають, аби особлива група навчалася комфортно, майбутніх кондитерів мотивують до нових освітніх та життєвих здобутків. Днями слухачі мали чудову нагоду поспілкуватися із із Іриною Афанасенко – нині успішною та професійною рівненською маркетологинею ТзОВ «Хлібодар».

Психологиня Оксана Кондратюк-Якимець зауважила: «Ніщо так не стимулює до нових звершень, як реальні історії успіху друзів, знайомих, відомих людей».

Усміхнена, відкрита й комунікабельна жінка пройшла нелегкий життєвий шлях, з дитинства долала наслідки захворювання, а сьогодні щиро ділиться власною історією успіху, закликає не опускати руки, радить бути вибагливим до себе, впевнено крокувати до мети. Під час розмови пані Ірина наголошувала, що всі перепони «живуть» у нас в голові, і немає нічого неможливого. Слухачі активно долучилися до діалогу, запитували та ділилися власними переживаннями, сумнівами і особливим життєвим досвідом.    

Організаторка зустрічі, заступниця директора РЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко зауважила:

«З огляду на сьогоднішні досягнення наших слухачів, комунікації складаються так, що вони, а не ми, стали вчителями. Адже щоденною працею ці сильні люди вказують на наполегливість і віру, з якими крокують до своєї мрії, досягають успіху, працюють на результат. Сьогодні молоді люди мають можливість перейняти корисний досвід Ірини Афанасенко, надихнутись її прикладом, повірити у власні сили. І це важливо».

Оксана Кондратюк-Якимець додала: «Знаючи життєву історію кожного слухача цієї групи, неможливо щиро не захоплюватись їхньою внутрішньою енергією. Прикро, але кожен із них хоча б раз у житті чув: «ти не впораєшся», «ти нікому не потрібен», «облиш»…. Після такого важко підняти голову, але вони змогли і невпинно рухаються уперед. Великою є підтримка родини, батьків, друзів!.. Особливої наснаги додають саме вони. І це вже не поодинокі протести проти стереотипів, а вперта і звитяжна команда. Так, непросто, але руки вже не опускаються: головною у щоденній боротьбі є мотивація до навчання і здобуття свого місця під сонцем». 

Інклюзивна освіта – важливий місток у повноцінне життя! Пропонуємо долати шлях разом – у команді професіоналів!