fbpx
Меренговий рулет рецепт

Меренговий рулет із секретом від рівненської кондитерки (РЕЦЕПТ+ВІДЕО)

Діліться інформацією з друзями:

Меренговий рулет – це ніжний та вишуканий десерт, який підійде для будь-якого свята. До пасхального столу також буде дуже доречним. Готується він нескладно, а виглядає шикарно.

меренговий рулет (рецепт) від Юлії ХажанецьНайголовніший секрет у приготуванні – це гарний настрій та позитив. Але є ще кілька корисних порад, без яких новачкові-кулінару складно приготувати вишуканий десерт.

Такими секретами щиро поділилася найпозитивніша рівненська кондитерка Юлія Хажанець.

Інгредієнти:

  1. 140 г білка із 3-4 яєць;
  2. 180 г цукру;
  3. 20 г курудзяного крохмалю
  4. + 40 г цукрової пудри;
  5. 1/4 чайної ложки солі.

Білки відділяємо від жовтків, виливаємо їх в суху чашу, додаємо сіль і починаємо збивати до дуже густого стану. Збивати починаємо на малій швидкості міксера. Коли білки перетворяться на піну, збільшуємо швидкість і поступово додаємо цукор (в чотири-п’ять заходів через кожні 30-40 секунд). Після того, як весь цукор використали, меренга збивається до дуже щільного стану. Лише тоді додаємо крохмаль – також частинами – по 1 столовій ложці. Після цього збиваємо, поки маса не стане однорідною.

Меренга готова. Тепер її потрібно спекти. Зручніше це робити на пергаменті, який потім перенесете для випікання на деко. Розподіляємо меренгу на пергаменті, розрівнюємо лопаткою або ложкою, надаємо їй форму прямокутника, залишаючи невеличку відстань від краю. Щедро посипаємо мигдальними пластівцями і відправляємо випікати при температурі 150 градусів на 15 хвилин (режим верх-низ).

Поки меренга випікається, готуємо начинку і крем. Це можуть бути будь-які свіжоморожені ягоди (більш бажані кислі – смородина, журавлина, ожина) або конфітюр.

Для крему потрібно:

  • 200 г вершків 35%;
  • 300 г сиру маскарпоне чи крем-сиру;
  • цукрова пудра за смаком (але не більше як 100 г, адже меренга досить солодка, тому не варто крем пересолоджувати).

Сир збиваємо з пудрою до однорідної маси. Вливаємо холодні жирні вершки і знову збиваємо, аж поки крем не стане густим. На смак за бажанням можна додати ванілін, горіхову пасту чи щось інше.

А тепер секрет від Юлі – 7 г желатину і 35 г холодної води.

Желатин залити водою, дати настоятися 15 хвилин, поставити на парову баню, або в мікрохвильовку до повного розчинення желатину. Охолодити при кімнатній температурі і влити суміш до крему, швидко перемішавши міксером. Не потрібно брати желатину більше, ніж у рецепті. Він може змарнувати смак. Готовий крем ставимо в холодильник.

Меренга має бути трошки підрум’янена, але не засушена. Вийнявши деко з духовки, накриваємо меренгу чистим листком пергаменту, а зверху – щільним силіконовим килимком. Перевертаємо деко так, щоб посипана мигдальними пластівцями сторона стала низом. Відразу знімаємо той листок пергаменту, на якому меренга випікалася, і залишаємо її охолоджуватися.

Збираємо меренговий рулет.

На холодну меренгову основу викладаємо крем з холодильника і розрівнюємо його. Далі посипаємо ягодами (фруктами) і згортаємо рулет. Якщо він не пересушений, то це буде зробити дуже легко. Допомагайте собі пергаментом, на якому лежить меренга. Згорніть максимально туго і відправте у холодильник хоча би на півгодини.

Поради.

  1. Для ідеального рулету дотримуйтесь граммажу інгредієнтів
  2. Одне куряче яйце має 38-40 грамів білка.
  3. Дуже важливо цукор додавати до білків ПОСТУПОВО.
  4. Якщо використовуєте конфітюр, то не заповнюйте ним всю поверхню, а викладайте смугами. Можна скористатися кулінарним мішечком або шприцом.
  5. Мигдальні пластівці можна замінити горіховими крихтами. Але саме вони надають неповторного смаку рулетові. А запах при випіканні настільки неймовірний, що важко встояти і не скуштувати.

Смачного!