fbpx

Маска на обличчі може привести до дерматолога

Діліться інформацією з друзями:

Захисні маски стали щоденним аксесуаром під час пандемії. Проте, крім захисту, маски для обличчя можуть викликати небажані і неприємні побічні ефекти для шкіри, пише «Українська правда».

За словами дерматологів, регулярне носіння маски може спровокувати подразнення шкіри через надмірне тертя, появу висипань, а також загострення екземи.

Дерматологи дали кілька порад, як зберегти шкіру здоровою та чистою під час регулярного носіння маски.

Звертайте увагу на якість матеріалу. В ідеалі захисна маска повинна бути виготовлена зі щільної бавовни, а не синтетичної тканини. Тоді вона буде «дихати» і менше подразнюватиме шкіру.

Саморобну маску для обличчя з тканини слід регулярно очищати (прати), бо вона може вбирати натуральні жири вашої шкіри, що теж загрожує появою висипань.

Профілактика краще, ніж лікування. Щоб мінімізувати наслідки носіння маски для обличчя, скористайтеся маззю або кремом, щоб захистити чутливі ділянки обличчя від надмірного тертя. На проблемні ділянки шкіри можна наносити живильний нічний крем. Допомогти заспокоїти шкіру можуть засоби, які містять протизапальні інгредієнти. Наприклад, зелений чай, куркума або екстракт солодки.

Якщо у вас з’явився висип чи інші пошкодження шкіри, які не проходять кілька днів,  варто звернутися до лікаря.


Головний санітарний лікар Рівненщини назвав місця, де Covid-19 найбільш агресивний

Чому Україні потрібна здорова нація?


Нормалізуйте режим догляду за шкірою. Подбайте про правильне та достатнє зволоження шкіри, оскільки це допомагає поліпшити її захисну функцію. Очищайте шкіру двічі на день – вранці та ввечері. Обирайте неабразивні, м’які пінки чи креми для вмивання. Після цього обережно промокніть обличчя чистим рушником. Згодом скористайтеся зволожуючим кремом. Якщо на шкірі обличчя є подразнення від носіння маски, варто зробити перерву у використанні будь-яких жорстких скрабів або хімічних пілінгів, які можуть посилити проблему.

Використовуйте мінімум косметики. Маски для обличчя створюють вологе середовище, яке може сприяти виробленню шкірного жиру. Тому закупорюються пори і з’являються тріщини. Якщо помітили подразнення навколо носа, рота і підборіддя, спробуйте обмежити використання косметики. Особливо основ та маскуючих засобів з важким складом. Краще використовувати легку косметику на водній основі.

Марія МАТВІЙЧУК