Гарячий шоколад – це надзвичайно смачний напій, який пахне дитинством. І головне – зігріває під час осінньої негоди. Приготувати цей напій досить просто і з цим зможе упоратися навіть недосвідчений кулінар.
Ще одна перевага гарячого шоколаду, приготованого вдома: кожен може регулювати кількість тих чи інших інгредієнтів за своїм смаком. Ви можете збільшити, зменшити чи зовсім відмовитися від цукру, додати більше какао або пограти зі спеціями. І щоразу будете отримувати новий неповторний напій.
Інгредієнти
Чорний шоколад (плитка, вміст какао – не менший за 56%) – 150 гр.
- Молоко – 150 мл.
- Вершки 33% – 50 мл.
- Цукрова пудра – 1 ч. ложка
Приготування
- До чистого сухого сотейника наливаємо молоко.
- До нього додаємо вершки. Жирність вершків ви можете регулювати на свій смак. Від цього залежить смак напою.
- До суміші молока і вершків додаємо цукрову пудру. Якщо у вас немає цукрової пудри ви можете замінити її звичайним цукром. Однак врахуйте, що пудра дрібніша ніж цукор, відповідно вона розчиниться в молоці набагато швидше.
- Ставимо сотейник з нашою сумішшю на плиту і нагріваємо на повільному вогні до появи перших бульбашок по краях. Доводити молоко до кипіння не потрібно.
- Як тільки суміш із молока та вершків нагріється до появи на поверхні перших бульбашок, знімаємо сотейник із плити та відставляємо убік.
- Подрібнюємо шоколад. Це можна зробити або за допомогою звичайного кухонного ножа, або за допомогою тертки. Однак майте на увазі: для приготування гарячого шоколаду потрібно використовувати тільки гіркий шоколад з високим вмістом какао. Ані молочний, ані білий шоколад не підійдуть.
- Подрібнений шоколад висипаємо у сотейник із підігрітим молоком і ретельно все перемішуємо.
- Сотейник з молоком і шоколадом ставимо на середній вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи доти, доки остаточно не розчиниться весь шоколад.
- Готовий гарячий шоколад наливаємо в порційну склянку.
- Подаємо готовий шоколад зі шматочком шоколадки або посипаємо напій тертим шоколадом. П’ємо і насолоджуємося. Смачного!