fbpx

Де і коли поховають онука Івана Франка

Діліться інформацією з друзями:
Поховання онука Івана Франка відбудеться 13 серпня у родинній могилі на Байковому кладовищі в Києві.

Про це повідомили у Міжнародному фонді Івана Франка.

«Церемонія прощання з Роландом-Олександром Франком – останнім онуком Івана Франка, головою правління Міжнародного фонду Івана Франка, дипломатом, українським вченим-інженером та громадським діячем – відбудеться у п’ятницю, 13 серпня», – ідеться в повідомленні.

Як зазначається, з 12:00 до 13:30 відбудеться церемонія прощання у приміщенні Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка ( бульвар Тараса Шевченка, 14).

О 14:00 відбудеться заупокійна панахида у церкві Святого Миколая Мирликійського на Аскольдовій Могилі (Паркова дорога, 1).

О 15:00 поховання відбудеться на Байковому кладовищі (вулиця Байкова, 6).

 Роланд Франко помер у ніч на 11 серпня у віці 89 років.

Роланд Франко – український учений-інженер, дипломат, громадський діяч. Кандидат технічних наук. У 1993–1996 роках на запрошення Міністерства закордонних справ України перебував на дипломатичній службі, був радником з питань науки в посольстві України у Великій Британії.

Завдяки клопотанням Роланда Франка 1996 року Україна безкоштовно одержала від Великої Британії науково-дослідну станцію «Фарадей» (нині станція «Академік Вернадський») в Антарктиці. Перша українська експедиція, яка прибула на станцію 28 листопада 1995 року, назвала Роланда Франка «хрещеним батьком української антарктичної станції».

Повідомляє Укрінформ