fbpx

Чи можуть рівненські банкомати видати фальшиві гроші

Діліться інформацією з друзями:

Дуже складно повірити, що пристрої державних банків можуть видати фальшиву купюру. Однак практика показує, що такі випадки можливі.

У яких випадках можна отримати фальшиву купюру:

Якщо її туди завантажили інкасатори.

Якщо в банкоматі “полетіла” система безпеки (це стосується банкоматів, з яких можна як знімати кошти, так і поповнювати через них свій банківський рахунок – прим.GSMinfo). Останню, до речі, шахраї вже навчилися ламати за допомогою спеціальних програм. Злочинці завантажили туди фальшивки, а ви просто вибрали не той банкомат.

Як себе убезпечити:

В умовах пандемії, українцям радять взагалі відмовитися від готівки і оплачувати всі покупки карткою. Однак, якщо з якихось причин вам необхідна готівка, варто пам’ятати кілька важливих правил:

  1. Знімайте гроші тільки в перевірених місцях: уникайте “одиноких” банкоматів, банкоматів в темних кутках і так далі. Найкраще буде, якщо гроші ви будете знімати в банкоматі, розташованому в стінах банку. Це захистить вас не тільки від попадання фальшивок, а й від скрімінгу – жучків, які крадуть дані вашої карти.
  2. Перевіряйте і перераховуйте гроші безпосередньо перед банкоматом, так, щоб камери навколо зафіксували, що ви не замінили справжні гроші на фальшиві купюри.

Якщо все-таки попалася фальшивка:

Тут шлях один – ви стали жертвою банку, який не зміг захистити вас від злочинців. А значить, за законом вам повинні повернути гроші. Не відходячи від банкомату, тут же викликайте поліцію і телефонуйте в банк за номером, вказаним на банкоматі.

Якщо підробка була виявлена ​​вже вдома, доведеться повернутися до банкомату і виконати ті ж дії, проте в даному очікувати позитивний результат малоймовірно. Тому будьте пильні.

Джерело:https://gsminfo.com.ua/34309-shho-robyty-koly-bankomat-pryvatbanku-abo-oshhadbanku-vydav-falshyvi-groshi.html