Орієнтовний час читання: 2 хвилини
Губки для миття посуду мають пористу структуру, щоб утворювати піну від рідкого засобу. А як щодо того, щоб порізати губку?
Про це розповіли в РБК-Україна.
Навіщо різати губку
Рідкі миючі засоби для посуду — це дуже зручно, але не надто безпечно. Усе ж таки це хімія, яку треба дуже ретельно вимивати. Навряд чи хтось по десять разів полоще тарілки, перш ніж відправити їх на сушку.
Альтернативою може стати мило, з яким так само можна навести лад на кухні. Проте тверді брусочки — це не завжди зручно.
Саме тому варто взяти нову губку і зробити надріз по центру. Після цього вставте в отвір шматочок твердого мила (його можна нарізати завчасно). З таким лайфхаком можна перемити дуже багато посуду, і вам не доведеться знову і знову милити губку.
Яке мило використовувати
Любителі альтернативних засобів для миття посуду рекомендують користуватися звичайним господарським милом.
Воно складається з натуральних компонентів і не шкодить здоров’ю. Однак мило, як й інші засоби, сушить шкіру рук. Тож використовуйте рукавички, а після миття — крем для рук.
Чим ще можна вимити посуд
Для цього можна використовувати ряд підручних засобів, які є майже на кожній кухні:
- суху гірчицю
- харчову соду
- деревну золу
Останнім засобом користувалися наші пращури, які не мали доступу не те щоб до спецзасобів, а навіть до господарського мила.
Фото з відкритих джерел.
Читайте також: Сезон кабачків: простий та пікантний рецепт