У Білокриницькій громаді на Рівненщині господині готують чимало страв, які перейняли від мам чи бабусь. І серед розмаїття давніх рецептів будуть коржі. Жителька села Рисв’янка Білокриницької громади Галина Павлюк поділилася рецептом смаколика з маминого записничка, які є кулінарною родзинкою.
«Я також готую ці коржі з задоволенням. Усі їх люблять. І до мене в гості їдуть діти з онуками та правнуками на мамині коржі», – розповіла журналістові Суспільного Галина Павлюк. – Ці ж коржі неодноразово пекли з односельчанками й відправляли нашим воїнам на фронт. Адже ця випічка довго не черствіє, окрім того, що смачна. Воїни нам дякували й були задоволені нашими коржами».
Читайте також: Німецький досвід в енергоефективності. Чи корисний він українцям?
Тісто для коржів, як для пирогів і хліба, господиня замішує в ночвах, які дістались у спадок. І традиційно випікає коржі в печі, як це робила мама.
«Мама наша завжди готувала всі обіди, сніданки в печі. І по цей день я намагаюсь готувати страви в печі. Особливо на великі свята. Все, що приготовлене в печі – найсмачніше, особливо, мамині коржі», – розповіла пані Галина.
А ще господині громади зазначили, що грубі мамині коржі з маком є кулінарною родзинкою Білокриницької громади.
Володимир СТРУС
Фото Суспільне.Рівне Господині куштують коржі. Суспільне Рівне
Читайте також: У Рівному відбудеться Фестиваль автентичної кухні «МАЦИК»
- Черкаські Мавпи вирвали перемогу у БК Рівне в останні миті матчу«Черкаські мавпи» за менш як півсекунди до фінального свистка вирвали перемогу у матчі баскетбольної Суперліги над господарями майданчика – БК «Рівне-ОШВСМ» – 79:78. Друга поспіль поразка відкинула рівнян на пяту позицію у турнірній таблиці. Рівне вдома поступилось у близькому матчі…