Отримати смачний, ароматний та розсипчастий гарнір просто, якщо пам’ятати про деякі прості правила приготування. Спочатку потрібно відповідально підійти до вибору каструлі для варіння крупи. Найкраще підійде посуд із нержавіючого матеріалу з товстим дном.
Далі гречку слід промити. Повторювати процедуру бажано доти, доки вода не стане прозорою. Після цього треба просушити зерна. Останню процедуру можна зробити за допомогою паперових рушників. Потім можна переходити до варіння.
Про це пише Pixel Inform.
Чиста вода
Щоб гречана каша вийшла смачною, використовуйте для варіння чисту воду. В ідеалі заливати крупу фільтрованою чи кип’яченою водою. Досвідчені господині кажуть, що заливати кашу слід окропом, а не холодною рідиною. Такий лайфхак допоможе отримати більш ніжну та м’яку страву.
На дві склянки води треба брати всього склянку крупи.
Кришка
Під час варіння каструля з крупою має бути накрита кришкою. Вогонь слід вибрати мінімальний.
І кілька хвилин зачекати
Як тільки гречка буде готова, а вогонь вимкнений, то не варто поспішати відкривати кришку та накладати гарнір на тарілки. Бажано обмотати каструлю рушником і дати каші настоятися кілька хвилин. Вже після цього треба додати шматочок вершкового масла в гречку.
У результаті, якщо дотримуватися простих правил, виходить ароматна і дуже смачна каша.
Фото з відкритих джерел.
Читайте також: «Українська відповідь на російський ракетний терор не забарилась» (відео)

Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
