fbpx

Сир може стати марним продуктом для споживання

Діліться інформацією з друзями:

Сир може стати марним продуктом і не приносити ніякої користі для людини, якщо його споживати із цукром.

Про користь кисломолочного сиру відомо всім. Він багатий на білок, кальцій. З дитинства батьки наголошували: “Щоб мати міцні зуби, кістки та суглоби ми повинні їсти багато сиру!” І як тільки вони не старалися, щоб запхати хоч пару ложок сиру. Там же стільки всього корисного.

Але є один нюанс. Білки з сиру засвоюються саме через кисломолочні бактерії, які в присутності цукру гинуть. Будь-яка сахароза (цукор, варення, сухофрукти) робить сир абсолютно марним продуктом. Нутриціологи вважають, що один з найкорисніших способів їсти сир – з фруктами. Підійдуть практично будь-які фрукти у свіжому або замороженому вигляді. Цей варіант ідеально підходить для дітей.

Для реальної користі потрібно вживати сир у несолодкому вигляді. Поєднувати його можна із зеленню, цибулею, несолодким йогуртом. Також сир можна додавати в яєчну суміш при приготуванні омлету або зробити сирну начинку для фаршированих яєць із жовтка, сиру, паприки й каперсів. Поєднання сиру з яйцями дає високобілкову страву.

Варіанти страв із сиру й овочів:

  • Запечений солодкий перець можна подавати зі збитим сиром, який можна приправити часником
  • Цілозерновий лаваш із сиром і овочами може бути корисним і повноцінним сніданком. До начинки із сиру можна додати зелень, нарізану шматочками солодкий перець, помідори, листя салату.
  • Легкий салат з овочів із сиром. Основними складовими можуть бути помідори, огірки, зелена цибуля і редис, приправлені оливковою олією і спеціями – за смаком.