Будь-яку страву можна назвати або гарно або просто.
Різотто, плов чи рисова каша з овочами або м’ясом. Але є невеличкі секретики, з якими звичайна каша стає вишуканим різотто.
Складові цієї страви можуть бути будь-якими. Це дуже смачна італійська страва в основі якої лежить рис, оливкова олія, пармезан і на цьому, мабуть, все. Далі все залежить від фантазії кухаря. Хтось додає в різотто гриби, хтось — куряче філе або морський коктейль.
Головне технологія приготування, яка кардинально відрізняється від приготування плову.
Інгредієнти
- Оливкова олія 2 ст. ложки
- Вершкове масло 30 гр.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Зелений горошок 200 грамм
- Перець солодкий 1 шт
- Рис 1,5 склянки
- Сіль 2/3 ч. ложки
- М’ясний бульйон 2 літри
- Чорний перець За смаком
- Розмарин за смаком
- Сир “Пармезан”40 гр.
- Біле вино сухе 0,5 склянки
У сковороду наливаємо трохи оливкової олії і кладемо в неї мілко нарізану цибулю. Пасеруємо її і тоді додаємо розмарин, лавровий лист, гвоздику, корицю, духмяний перець і перець горошком. Обсмажуємо все це кілька хвилин. Спецїї можуть додаватись за Вашим смаком.
Додаємо рис і все перемішуємо. Рис в жодному разі не промивайте, щоб не змити крохмаль. Саме крохмаль надасть різотто необхідну кремоподібну структуру.
Коли рис трохи прожариться і вбере в себе всю олію, наливаємо в сковороду біле сухе вино. За бажанням його можна замінити звичайним яблучним соком без м’якоті.
Як тільки-но вино частково випарується, а частково вбереться, починаємо порціями вводити в рис гарячий підсолений курячий бульйон. Помішуємо рис і чекаємо, коли бульйон вбереться і частково випарується. Повторюємо процедуру до готовності рису. Не припиняйте помішувати різотто інакше воно відразу підгорить. Таким чином, маленькими порціями, по одному ополонику, ми вливаємо в рис 2 літри бульйону
Овочі пасеруємо на окремій пательні до готовності і додаємо до рису.
Натираємо пармезан на дрібній тертці. Якщо у вас немає пармезану, його можна замінити будь-яким іншим сиром, який має солоний смак і посипаємо різотто
Готове різотто подаємо в теплому вигляді зі шматочком вершкового масла.
Ця страва може стати справжнім відкриттям. Смачного!