fbpx
Пухкі пиріжки з полуницею

Пухкі пиріжки з полуницею

Діліться інформацією з друзями:

Сезон полуниці розпочався. Пропонуємо цікавий рецепт – пухкі пиріжки на дріжджах з цією ягодою.

Про це пише ZAXID.NET.

Інгредієнти:

  • борошно – 270 г.;
  • дріжджі – 7 г.;
  • сіль – 1/2 ч. л.;
  • цукор – 1 ст. л.;
  • молоко – 130 мл.;
  • масло вершкове – 10 г.;
  • полуниця – 400 г.;
  • яйце – 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Дріжджі розвести у 30 мл теплого молока.
  2. Борошно замішати з 1 ст.л цукру і сіллю. Влити дріжджі і решту молока такої ж температури.
  3. Ретельно перемішати. Тісто має бути крутим.
  4. Всередину покласти шматок м’якого вершкового масла та замішати тісто. Вимішувати протягом 5-7 хвилин, поки воно не стане однорідним.
  5. Накрити рушником та поставити в тепле місце для бродіння.
  6. Обминати тісто потрібно двічі – через 40 і 70 хвилин. Потім залишити його підрости вдвічі. На це знадобиться ще 40 хвилин.
  7. З тіста зробити 6 рівних однакових кульок. Кожен шматок тіста ще пом’яти, не додаючи борошна. Залишити на 15 хвилин у теплому місці.
  8. Кожну кульку тіста розкатати.
  9. Всередину всипати цукор та покласти 3-4 нарізані або цілі полуниці.
  10. Змочити краї тіста водою та ретельно зліпити.
  11. Викласти на деко ще на 10-15 хвилин.
  12. За цей час збити жовток та змастити пиріжки.
  13. Розігріти духовку до 220 градусів. Пекти 10-12 хвилин.

Читайте також: Надмірна вага. Як визначити Індекс маси тіла і що робити, коли він є зависокий