Сезон полуниці розпочався. Пропонуємо цікавий рецепт – пухкі пиріжки на дріжджах з цією ягодою.
Про це пише ZAXID.NET.
Інгредієнти:
- борошно – 270 г.;
- дріжджі – 7 г.;
- сіль – 1/2 ч. л.;
- цукор – 1 ст. л.;
- молоко – 130 мл.;
- масло вершкове – 10 г.;
- полуниця – 400 г.;
- яйце – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Дріжджі розвести у 30 мл теплого молока.
- Борошно замішати з 1 ст.л цукру і сіллю. Влити дріжджі і решту молока такої ж температури.
- Ретельно перемішати. Тісто має бути крутим.
- Всередину покласти шматок м’якого вершкового масла та замішати тісто. Вимішувати протягом 5-7 хвилин, поки воно не стане однорідним.
- Накрити рушником та поставити в тепле місце для бродіння.
- Обминати тісто потрібно двічі – через 40 і 70 хвилин. Потім залишити його підрости вдвічі. На це знадобиться ще 40 хвилин.
- З тіста зробити 6 рівних однакових кульок. Кожен шматок тіста ще пом’яти, не додаючи борошна. Залишити на 15 хвилин у теплому місці.
- Кожну кульку тіста розкатати.
- Всередину всипати цукор та покласти 3-4 нарізані або цілі полуниці.
- Змочити краї тіста водою та ретельно зліпити.
- Викласти на деко ще на 10-15 хвилин.
- За цей час збити жовток та змастити пиріжки.
- Розігріти духовку до 220 градусів. Пекти 10-12 хвилин.
Читайте також: Надмірна вага. Як визначити Індекс маси тіла і що робити, коли він є зависокий