Прислухайтеся до себе, зверніть увагу на продукти, до яких вас «тягне невідома сила». Можливо, це сигнал про недугу.
Те, що ми їмо із задоволенням, з одного боку попереджає нас про збої в організмі, а з іншого діє як смачні ліки, наголошують лікарі-дієтологи.
Спробуйте з’їсти весь лимон! На такий подвиг спроможний не кожен. Є «чемпіони», які, ніби граючись, справляються з десятком лимонів! Не захоплюйтеся таким «героїзмом». Не виключено, що у людини проблеми з жовчним міхуром та печінкою.
Любителям яєць не вистачає холіну, який допомагає печінці звільнятися від накопичених жирів і зміцнює нервову систему.
Вживання у великій кількості оливок і маслин свідчить не лише про нестачу в організмі солі, а й про те, що не все гаразд зі щитовидною залозою.
Ті, хто обожнює морозиво, навіть взимку намагаються насолоджуватися цими ласощами. Проте істинна причина – нестача кальцію або таких амінокислот, як триптофан, лізин та інші. Якщо в момент сильного хвилювання хочеться з’їсти ескімо або випити молока, – це нормально. Заспокоює!
Чудовий фрукт яблуко. Та надмірна потреба в них може вказувати на підвищений рівень холестерину. Кальцій, магній, фосфор, калій, що містяться в цих плодах, сприяють зниженню рівня холестерину і людина почувається краще. Подібні відчуття з’являються й у людей із нездоровим серцем, оскільки «яблучні» мінеральні речовини й амінокислоти допомагають серцевому м’язу.
Ірина ВАСИЛЮК