Солодкість плодів моркви– один із основних факторів, за якими оцінюють якість урожаю моркви.
Кількість цукрів найперше залежить від ґрунту. Він має бути нейтральним. Якщо ґрунт кислий, виправити ситуацію можна за допомогою вапна.
На «квадрат» достатньо 400-500 грамів.
Нейтралізувати кислоту і вирівняти pH землі можна і попелом, якого для такої ж площі потрібно 2-3 склянки.
Для підвищення цукристості овоча більш як на 50% можна застосувати підживлення. Для його приготування візьміть 2 столових ложки нітроамофоски та 6-7 кристалів марганцівки і розчиніть їх у 10 літрах води.
Приготований розчин одразу використайте для поливу моркви. Застосовуйте таке підживлення раз на тиждень упродовж 2-3 тижнів до середини серпня.
Марганцівку можна замінити деревним попелом. У цьому випадку під час підготовки підживлення до розчиненої у воді нітроамофоски додайте склянку попелу.
Марія МАТВІЙЧУК