fbpx

Під час карантину Італійці заїдали стрес шоколадом

Діліться інформацією з друзями:

Під час карантину його споживання зросло на Апеннінах на 22%. А тому, що містить шоколад містить триптофан. Це амінокислота. Мозок використовує її, щоб виробляти серотонін – нейропередавач, який робить нас щасливими.

Набагато більший попит на солодкий продукт, ніж минулого року, свідчить про те, що італійці «лікували» шоколадом стрес, спричинений пандемією. Адже два місяці італійцям, які звикли до розваг, довелося сидіти вдома.

Дані з Апеннін іще раз підтвердили статус шоко­ладу як «комфортної їжі», яка здатна забезпечити люди­ні психологічний комфорт. Під час коронавірусного карантину італійці також масово замовля­ли додому різноманітні шоко­ладні десерти. За інформацією компаній, що спеціалізуються на доставці їжі додому, найпо­пулярнішими десертами на піку епідемії були шоколадні торти, круасани з шоколадом, шоко­ладне морозиво тощо.

Шоколад був популярним в Італії і до карантину. Щорічно середньостатистичний житель цієї країни з’їдає понад 4 кг шо­коладу. Італійці віддають пере­вагу чорному, молочний не та­кий популярний. Полюбляють на Апеннінах також кондитер­ські експерименти, наприклад, шоколад із додаванням гостро­го перцю чи гімалайською сіл­лю. Джерело “Високий замок”


Постійно бути в курсі новин вам допоможе telegram-канал газети «7 днів»