Понад десять років свого життя Сергій присвятив службі у пенітенціарній системі. Але з 2014 року, після окупації Криму і частин Луганської та Донецької областей, почав задумуватись над тим, щоб приєднатись до армії.
Про це розповідає Рівненське ОДА.
Весною 2016 року прийняв рішення і звільнився з посади чергового помічника начальника колонії (у званні капітан) і пішов, як солдат – в Збройні Сили України.

Сергій Володимирович родом з міста Дубно. Ще з старших класів хотів служити в армії. Відтак після навчання пройшов строкову службу. Нині чоловік є заступником начальника штабу інженерно-позиційного полку Командування Сил підтримки ЗСУ.
Брав активну участь в АТО та ООС, а після початку повномасштабного вторгнення військ агресора – виконує бойові завдання на різних напрямках.
«Події 24 лютого не стали несподіванкою. У нашій військовій частині не було жодної паніки – розуміли, що зараз необхідно об’єднуватись і спрямувати всі зусилля на захист держави», – згадує Сергій.
Незважаючи на складні перші тижні та місяці війни, Збройні Сили впорались і не лише зупинили російські війська, але й звільнили значну територію і продовжують боротись за нашу свободу.
«Впевнений, що вторгнення росії обов’язково закінчиться поразкою агресора. Сьогодні ми з побратимами намагаємось робити все можливе, щоб наблизити цю мрію. А після перемоги хочу поїхати у мандрівку мальовничими місцями нашої України», – розповідає захисник.
За сумлінне виконання військового обов’язку, вірність українському народові та військовій присязі Сергій нагороджений президентськими відзнаками «За участь в АТО» і «За оборону України», почесним нагрудним знаком «Хрест військова честь» від Головнокомандувача ЗСУ, нагрудним знаком від Міноборони– «Знак пошани», а також нагрудним знаком «Козацький хрест» ІІ ступеню від командувача Об’єднаних Сил.
Читайте також: Мінус понад 300 тисяч окупантів з початку повномасштабного вторгнення
- Чому тріскаються помідори та як цьому запобігтиТріщини на помідорах псують їхній вигляд, прискорюють псування та роблять плоди непридатними для консервування. Через тріщини всередину потрапляють мікроби, що може призвести до втрати врожаю.