Харчовий гігант Cargill інвестував $2,5 млн в стартап Cocuus для друку м’яса на 3D-принтері.Тож тепер на півночі Іспанії друкують котлети, бекон, баранячі реберця та лосось.
Про це повідомляє видання Landlord.
Продукт з’явився на ринку під брендом Foody’s з жовтня 2023 року. Цього року планують виготовити до 1000 тонн надрукованого рослинного бекону.

Також Cocuus планує приглянутися до можливостей 3D-друку тунця та креветок.
У Cargill зазначили, що рішення Cocuus дозволяє отримувати дійсно якісний продукт, і за умови масштабування рослинний бекон зможе бути корисною, доступною, масовою їжею.
Читайте також: Онкохворі на Рівненщині отримуватимуть медичну допомогу вдома
Редактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до створення авторських матеріалів для сайту.
Має значний досвід роботи у медіа. Протягом 1991–2009 років був технічним редактором газети “America” (Філадельфія, США), де відповідав за дизайн і верстку, підготовку графічних матеріалів, фоторепортажів та готового макету видання.
Володіння англійською мовою використовує для перекладу матеріалів, підготовлених у межах грантових проєктів, які редакція публікує на окремому піддомені для іноземних читачів.
