Харчовий гігант Cargill інвестував $2,5 млн в стартап Cocuus для друку м’яса на 3D-принтері.Тож тепер на півночі Іспанії друкують котлети, бекон, баранячі реберця та лосось.
Про це повідомляє видання Landlord.
Продукт з’явився на ринку під брендом Foody’s з жовтня 2023 року. Цього року планують виготовити до 1000 тонн надрукованого рослинного бекону.
![Друковане м'ясо.](https://i0.wp.com/7dniv.rv.ua/wp-content/uploads/2024/03/drokovane_miaso.webp?resize=696%2C464&ssl=1)
Також Cocuus планує приглянутися до можливостей 3D-друку тунця та креветок.
У Cargill зазначили, що рішення Cocuus дозволяє отримувати дійсно якісний продукт, і за умови масштабування рослинний бекон зможе бути корисною, доступною, масовою їжею.
Читайте також: Онкохворі на Рівненщині отримуватимуть медичну допомогу вдома