fbpx
Квашена капуста

Квашена капуста забезпечують безперебійну роботу всіх органів

Діліться інформацією з друзями:

Квашена капуста у холодну пору року є джерелом вітамінів (С, К, Р, U, вітаміни групи В), амінокислот, пробіотиків, флавоноїдів.

Ці сполуки позитивно впливають на роботу мозку, стимулюють утворення еритроцитів ( це ті що борються з усією інфекцію в наш організм ), нормалізують обмін речовин і забезпечують безперебійну роботу всіх органів.

Сквашування капусти відбувається внаслідок бродіння молочно-кислих бактерій. Цей процес називається лактоферментацією.

Бактерії, які беруть участь у сквашуванні капусти, потрапляючи в шлунок, сприятливо позначаються на його роботі. Вони пригнічують патогенну мікрофлору, підтримують корисну. Регулярне вживання квашеної капусти може також посприяти усуненню хронічного гастриту. Але в стадії загострень від цього продукту варто утриматися.

Особливість квашеної капусти – низька калорійність. За цим показником вона значно поступається свіжій білокачанній. У 100 г квашеної капусти міститься 23 ккал.
Квашена капуста багата на:

  •  вітаміни: С, К, Р, U, вітаміни групи В;
  •  амінокислоти;
  • молочну та оцтову кислоти;
  •  пробіотики;
  • флавоноїди.

Ці сполуки позитивно впливають на діяльність мозку, стимулюють утворення еритроцитів, нормалізують обмін речовин і забезпечують безперебійну  роботу всіх  органів. 

Про користь вітаміну С говорити зайве. У  зимовий час це кращий спосіб поповнити запаси аскорбінової кислоти. У цьому плані квашена капуста дасть фору апельсинам та лимонам. У 300 грамах квашеної капусти міститься необхідна добова норма вітаміну С. У квашеній капусті добре представлені вітаміни групи В, у тому числі і холін. Ця речовина відповідає за ліпідний обмін в організмі, регулює жировий метаболізм. Простими словами, квашена капуста допоможе тим, хто бажає знизити вагу.

Процес заквашування відбувається з додаванням солі. Люди, які страждають гіпертонією, підвищеним тиском, тими чи іншими серцевими захворюваннями і набряками, повинні бути максимально обережні в прийомі цього продукту. Хоча і в цьому випадку можна знайти вихід. Можна взяти квашену капусту й обдати її кип’яченою водою, це дозволить легко позбутися зайвої кількості непотрібної для організму солі.
Від вживання квашеної капусти краще утриматися:

  •  при виразковій хворобі шлунку, дванадцятипалої кишки;
  •  при жовчнокам’яній хворобі;
  •  при захворюваннях підшлункової, нирковій недостатності, гіпертонії, підвищеній кислотності, печії, рефлюксній хворобі.