Картопляний відвар нерідко господині виливають та не використовують.
Часто українці подають відварену картоплю як гарнір. Адже це смачно та доступно. Саме тому у будь-якої господині під рукою є цінний кулінарний компонент – картопляний відвар.
Багато хто знає про те, що його можна використовувати для чищення срібних прикрас та столових приладів, використовувати в домашній косметології та доглядати за допомогою натурального засобу за кімнатними рослинами. Однак корисний відвар і в кулінарії.
Для приготування підлив та соусів часто використовується пшеничне борошно для надання більш щільної текстури. Однак цей компонент подобається не всім через його високу калорійність. Тому можна сміливо вводити до складу підлив та соусів воду, що залишилася після варіння картоплі.
Якщо ви любите тушити м’ясні продукти чи овочі, то сміливо застосовуйте картопляний відвар. У такому випадку страва вийде смачнішою і якіснішою. Також завдяки картопляній воді у тушкованої страви з’явиться потрібна консистенція.
Якщо води після варіння картоплі залишилося багато, це зможе стати непоганою основою для пісного супу. Це відмінний варіант овочевого бульйону, особливо в тому випадку, якщо ви варили коренеплід з іншими овочами (морквою, цибулею), сіллю та спеціями.
Читайте також: Кавовий бізнес релокований на Рівненщину створює робочі місця