Кожен смакував соковитим кавуном хоч раз у житті. Дехто взагалі не уявляє свого літа без цих рослин. Якщо додасте до щоденного меню кавуни, отримаєте багато переваг та користі для здоров’я, розказуємо чому.
Одна склянка кавуна може містити:
12 г вуглеводів;
0,26 мг вітаміну А, який є важливим для здоров’я шкіри та очей;
12 мг вітаміну С, що сприяє зміцненню імунної системи та засвоєнню заліза;
170 мг калію, він допомагає знизити кров’яний тиск, також важливий для роботи нервів;
0,1 мг вітаміну В6, він допомагає організму розщеплювати білок, що споживає людина, а також важливий для імунної системи та роботи нервів.
та взагалі не містить жиру, холестерину чи натрію.
У кавунах є лікопен (Lycopene) — відомий антиоксидант. Хоча вивчення переваг лікопену для здоров’я ще триває, вже відомо його потенціал у запобіганні хронічним захворюванням: діабету, остеопорозу, раку тощо.
Кавун може принести вам користь. Проте, якщо у вас є протипокази щодо вживання цієї ягоди, обов’язково проконсультуйтеся з лікарем, перш ніж включати кавун у свій щоденний раціон.
Обираючи кавун, шукайте твердий, симетричний та важкий. Зазвичай, на його нижній стороні має бути жовта пляма, що виникла через дозрівання на сонці. Якщо ця пляма є дуже блідою чи білою, кавун може бути недозрілим.
Смачного!