Відомий український журналіст і блогер Костянтин Грубич досліджував рівненські місцеві страви за старовинними родинними рецептами.
Від Києва до Рівненщини, від хутора до Хутір, від сімейного рецепта до стотисячного ютуб-каналу… Такий короткий філософський вступ до історії візиту відомого журналіста та дослідника української кухні на Рівненщину Костянтина Грубича.
На запрошення творчого об’єднання «То-Сьо», відомого рівнянам завдяки проєкту «Я – Історія», Костянтин Грубич відвідав Рівне. Під час візиту було знято два відеосюжети з приготування цікавих локальних страв – «Грибна лісова юшка» та десертні галушки «Горобці з чорносливом». Готували за сімейними рецептами мама та донька – пані Ніна Беженар та пані Наталія Козік з Мізоцької громади.
- Рівненський проєкт «Я – Історія» набуває популярності серед столичних журналістів(ВІДЕО)
- Рекордсмени досліджують гастрономічну історію Рівненщини(ВІДЕО)
«Феєрично!» – коротко описує свої враження дослідник української кухні та. І дійсно, дякуючи комплексу «Хутір» та відтвореній у залі ресторану автентичній печі, страви готувались на вогні у справжньому баняку. А з невід’ємною харизмою наших рівненських господинь процес приготування перетворився у справжнє історично-кулінарне шоу: історії, жарти та співи, і, звісно, неймовірно смачні страви.