Зберігаємо картоплю в квартирі, і робимо це правильно.
Картопля, мабуть, один з найскладніших овочів для зберігання вдома. Проблема в тому, що в теплі картопля швидко псується, а на холоді швидко починає гнисти.
І хоч цей овоч порівняно недорогий, не хочеться позбуватися половини запасів зроблених на зиму. Існує кілька правил правильного зберігання бульби впродовж кількох місяців у квартирі, де немає ні льоху, ні прохолодної комори.
Перебираємо картоплю
Не важливо, вирощена бульба на власних грядках, чи куплена на ринку — ваш запас час від часу потрібно перебрати. Підгнилі плоди відправляємо в смітник. Адже навіть одна погнила картоплина може зіпсувати усі інші.
Шеф кухар запропонував швидкий рецепт картопляних лавашів
Без світла і в прохолоді
Потрібно тримати картоплю подалі від світла, холоду та інших овочів. А температура повинна становити приблизно 5 градусів тепла. Така температура, зазвичай, тримається на заскленому балконі. Зберігати картоплю краще не в мішку, а в дерев’яному ящику. Якщо на балконі прохолодно – закутайте ящик старими теплими речами. Якщо ж картоплю довелося зберігати на кухні, то ставте ящик подалі від плити і раковини.
У холодильнику
Якщо ви не робите великого запасу, то можна зберігати картоплю і в холодильнику. Зважайте, що термін зберігання в таких умовах не буде занадто довгим. Картоплю потрібно промити і висушити, покласти в нижньому контейнері, але окремо від інших овочів. І не використовуйте пакети, плоди мають зберігатися у відкритому вигляді.
Ксенія БОЙКО