fbpx

Завтра Масляна: Рецепт млинців від Євгена Клопотенко

Діліться інформацією з друзями:

Завтра розпочинається масляна. Думаємо, що у вас є безліч рецептів млинців. Але все ж вирішили опублікувати рецепт від Євгена Клопотенка. Спробуйте!

Цей рецепт він опублікував у себе на сторінці в Інстаграм.

– Шо по млинцях? Провидець з мене, звісно, хріновий, але шось мені підказує, що за декілька днів у вас зірве дах від тонкого смаженого тіста. Ай ноу. Енд ю ноу. Щоправда, я вирішив випередити долю та дати вам рецепт прямо зараз. Тим самим я зроблю декілька штук одразу. По-перше, полоскочу своє его, бо я попереду плану божого. По-друге, з цього рецепту я почну вчити вас готувати з житнім борошном. Бо житнє борошно – це круто. – розповів Клопотенко.

Рецепт млинців: Для млинців беремо по 250г житнього та пшеничного борошна, додаємо 4 яйця, дрібку солі, цукор (скільки хочете), та десь 100 мл молока. Змішуєте. Потроху доливаєте молоко (900мл) та продовжуєте мішати. Додаєте 4 ст.л. олії. Знову змішуєте. Смажите млинці на дуже, дуже, дуже розігрітій пательні. 

– Якщо хочете зробити до біса незвичну начинку до тих млинців, то запечіть буряк – радить Євген Клопотенко.

Рецепт начинки: Запечіть буряк, а потім збийте його у блендері з м‘яким сиром (500г), волоським горіхом (2 ст. л), кунжутом (2 ст.л), несолодким грецьким йогуртом (2 ст.л.), зубчиком часнику, та петрушкою з кропом (по 100г). Сіль та перець за смаком. 

– Чекайте у майбутньому на добру кількість рецептів з житнім борошном. Я просто так від вас не відчеплюся. За посиланням у профілі є відео з тими самими млинцями. – заявив Євген

Чому готують млинці на Масляну

Масляна – свято, що прийшло до нас з ще язичництва, але ми його любимо відзначати. Це, напевно, одне з найсмачніших свят протягом року. Його відзначають в останній тиждень перед Великим постом. Готувати млинці на Масляну – головна традиція, яка збереглася до сьогодні. Крім цього, прийнято влаштовувати різні ярмарки та гуляння. Млинці на Масляну – головне пригощання тижня. Це найголовніше блюдо цього тижня – рум’яні, з золотистою скоринкою, ароматні, з різними начинками або просто з медом.

Млинці готують тому, що вони символізують сонце та хороший урожай. Погодьтеся, вони дійсно схожі на сонце: круглі, рум’яні й гарячі. Саме на Масляну проводжають холодну зиму. А ще в це свято прийнято просити один в одного прощення, збираються вдома за накритими столами і просто добре проводять час в колі друзів і сім’ї.