Приготування риби приносить незручність у вигляді специфічного аромату, що розповсюджується по всій квартирі. Однак існують певні правила, щоб захистити від запаху риби руки, рушники та робочу поверхню.
Для того щоб запах риби не залишався на руках, не осідав на робочих поверхнях і на кухонних рушниках, важливо дотримуватись кількох простих правил при приготуванні продукту:
- Якщо на кухні є двері, під час приготування риби їх краще закрити, а ось вікно навпаки краще прочинити. Під час підсмажування продукту бажано вмикати на повну потужність витяжку. Після приготування необхідно протерти всі поверхні чистою водою з додаванням невеликої кількості миючого засобу та обов’язково помити плиту.
- Всі рушники, тканинні серветки та скатертини краще виносити з кухні до приготування риби. Якщо зробити це неможливо, і речі встигли увібрати в себе запах продукту, замочіть їх у теплій воді з невеликою кількістю оцту, а потім виперіть у пральній машині.
- Для того, щоб на руках не залишався запах риби, ідеально чистити її в гумових рукавичках. Якщо готувати та прибирати в них категорично незручно, від уїдливого запаху можна легко позбутися за допомогою оцтової води. Додайте в 500 мл теплої води 5 мл оцту та сполосніть руки. Про неприємний запах можна забути.