fbpx

Відомий в Україні кухар-блогер готував у лісі на Поліссі

Діліться інформацією з друзями:
Відомий в Україні кухар-блогер завітав на Полісся. Він готував тут місцеву страву із простих продуктів.
Про це Євген Клопотенко написав у соцмережі.
Люблю, коли життя дає мені змогу досліджувати Україну. Сьогодні поїхав у невеличку експедицію Поліссям. Багато писати не буду, всі прекрасні деталі ви дізнаєтеся потім (інтриго, прівєтікі). З цікавого – приготував у лісі на вогнищі гартаначку (якщо коротко, то це товчана картопля з пшоном). По значенню у регіоні ця страва на рівні з борщем.
З унікального – місцеві громади влаштовують змагання з приготування гартаначки. Це підкреслює, що українці здатні зберігати свої традиції, прям як у Франції та Італії.
Феномен гартаначки – її завжди готують гуртом. І оскільки багато людей (і кожний з власним україновідчуттям) впливає на кінцевий результат страви, то вона може змінюватися у деталях і виходити трохи різною. Отже, страва, зберігаючи традиційну основу, має змогу жити і відібражати особливості (історичний бекграунд) того, хто її готує. Що, власне, наділяє її великим культурним значенням. Енд ай сінк зис із бьютіфул. Цьом.