fbpx

Відомий шеф-кухар запропонував рецепт швидкого та поживного паштету

Діліться інформацією з друзями:

Квасоля і гриби, це продукти, які можна зберігати довго. Свіжими, замороженими, маринованими. Крім того, вони ситні і багаті на білок. Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко запропонував приготувати з цих двох продуктів паштет. Його можна мастити на хліб, грінки чи хлібці та пригощати тих, хто поряд. Це зараз, як обійми, – переконаний шеф.

Він переконаний, що цей рецепт сподобається навіть тим, хто не дуже любить квасолю. Адже її смак не буде особливо відчуватися через гриби. Кухар радить для приготування паштету обрати білу квасолю, адже вона має менш виражений смак та трохи м’якшу структуру, порівняно з червоною.

ІНГРЕДІЄНТИ

200 г відварених опеньок або інших грибів, які є під рукою

200 г вареної квасолі

Одна цибуля

2-3 ст. л. олії

½ ч. л. кмину

2 зубчики часнику

1-2 ст. л. соку лимона

сіль та перець до смаку

Наріжте невеличким кубиком білу цибулину. Розігрійте пательню з 1-2 ст. л. соняшникової олії та обсмажте цибулю протягом хвилини, аби вона стала м’якою, але не пересмажилася.

Розчавіть 2 зубчики часнику та вкиньте до цибулі разом із відвареними грибами.

Попередньо відваріть квасолю. Воду, в якій варилися бобові, не виливайте одразу, нею можна буде зрегулуювати консистенцію майбутнього паштету. Змішайте на пательні квасолю з гриабми та цибулею. Додайте спеції. Прогрійте все разом протягом 1-2 хвилин. Пересипте квасолю із грибами у чашу блендера та додайте 1-2 ст. л. соку лимона для легкої кислинки та балансу смаку. Перебийте суміш до однорідної консистенції. Додайте до паштету олію, аби пом’якшити структуру. Перемішайте паштет та подавайте із підсушеним на сухій пательні батоном чи багетом.

Смачного!