fbpx

Відомий шеф-кухар поділився нетрадиційним рецептом голубців

Діліться інформацією з друзями:

Відомий український кулінар Євген Клопотенко під час інтерв’ю на ютуб-каналі «Палає» поділився рецептом лінивих голубців. Технологія приготування нагадує італійську лазанью, але смак і користь перевершують її в рази.

Приготування займе не багато часу.

Інгредієнти:

  • Фарш (можна змішати яловичину і свинину)
  • Капустина
  • Цибуля
  • Томатна паста
  • Сметана або вершки
  • Сир твердий, натертий
  • Сіль, перець
  • За бажанням: коріандр, сушений кріп, кориця.

Приготування:

  • Замішуємо фарш, додаємо до нього чорний перець, сіль, часник і цибулю, якщо є – трохи сухого кропу та коріандру. Гарно замішуємо.
  • На великій пательні злегка обсмажуємо фарш буквально 5 хвилин. Додаємо туди томатну пасту та трошки сметани чи вершків. Ця червоно-біла суміш має бути соковитою, насиченою смаком. На цьому етапі можна додати більше спецій/солі/довести до смаку необхідними інгредієнтами. Якщо любите кулінарні експерименти – додайте корицю.
  • Беремо цілу капустину, зрізаємо ніжку, на кілька секунд опускаємо капусту в окріп, щоб легко відділити листя. Кожен листок злегка обварюємо (не довше хвилини) у воді.
  • Беремо форму для випікання, по черзі викладаємо фарш і листя капусти, як лазанью.
  • А щоб ці ідеальні ліниві голубці стали справді ідеальними – натираємо зверху сир.
  • Запікаємо страву впродовж 40−45 хвилин при температурі 180 С.

Смачного!