Відомий український кулінар Євген Клопотенко під час інтерв’ю на ютуб-каналі «Палає» поділився рецептом лінивих голубців. Технологія приготування нагадує італійську лазанью, але смак і користь перевершують її в рази.
Приготування займе не багато часу.
Інгредієнти:
- Фарш (можна змішати яловичину і свинину)
- Капустина
- Цибуля
- Томатна паста
- Сметана або вершки
- Сир твердий, натертий
- Сіль, перець
- За бажанням: коріандр, сушений кріп, кориця.
Приготування:
- Замішуємо фарш, додаємо до нього чорний перець, сіль, часник і цибулю, якщо є – трохи сухого кропу та коріандру. Гарно замішуємо.
- На великій пательні злегка обсмажуємо фарш буквально 5 хвилин. Додаємо туди томатну пасту та трошки сметани чи вершків. Ця червоно-біла суміш має бути соковитою, насиченою смаком. На цьому етапі можна додати більше спецій/солі/довести до смаку необхідними інгредієнтами. Якщо любите кулінарні експерименти – додайте корицю.
- Беремо цілу капустину, зрізаємо ніжку, на кілька секунд опускаємо капусту в окріп, щоб легко відділити листя. Кожен листок злегка обварюємо (не довше хвилини) у воді.
- Беремо форму для випікання, по черзі викладаємо фарш і листя капусти, як лазанью.
- А щоб ці ідеальні ліниві голубці стали справді ідеальними – натираємо зверху сир.
- Запікаємо страву впродовж 40−45 хвилин при температурі 180 С.
Смачного!