fbpx
Буряк потрібно варити тільки так

Варимо буряк у мікрохвильовці

Діліться інформацією з друзями:

Якщо потрібно щось приготувати з буряка, а часу чекати, доки він звариться немає, можна скористатися цим простим лайфхаком.

Щоб зварити буряк у каструлі, знадобиться від однієї до двох годин, залежно від сорту та розміру коренеплоду. При такому готуванні з’являється специфічний запах, а при варінні в мікрохвильовій печі його не буде. Крім того, мити каструлю та інші кухонні аксесуари також не доведеться.

Для початку потрібно почистити буряк. Потім наріжте його на кубики. Точного розміру немає, але кубики не повинні бути надто великими чи дрібними. Далі нарізані буряки перекладіть у целофановий пакет. Пакет разом із буряком поставте на посуд, який можна використовувати у мікрохвильовій печі. Після цього залийте поверх буряків 20 мл звичайної води. Важливо врахувати, що буряки в пакеті потрібно розташувати в один шар. Так вони швидше приготуються. Зав’яжіть пакет і поставте у мікрохвильову піч. Готуйте буряк на потужності 900 Вт протягом 5 хвилин. Після закінчення часу можна таким же способом поставити наступну партію нарізаного буряка. Буряк виходить м’яким, смачним і не втрачає свій насичений червоний колір.