тісто на вареники рецепт

Тісто для солодких вареників за рецептом свекрухи

Наближається сезон вареників із ягідними начинками. Однак господині, особливо молоді, часто турбуються, як зробити добре тісто на вареники.

Тож пропоную рецепт найкращого заварного тіста для пельменів і вареників. Так колись навчила робити мене моя свекруха – Варвара Тимофіївна. Воно вдається завжди.

Інгредієнти:

  • соняшникова олія – 3 столові ложки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки;
  • пшеничне борошно – 3 склянки;
  • окріп – склянка;
  • куряче яйце.

У невелику ємність розбиваємо куряче яйце (дуже добре, якщо воно буде свіже і домашнє) і збиваємо його виделкою. Додаємо сіль (за рецептом). Все добре перемішуємо. Вливаємо в яєчну суміш олію і знову все ретельно перемішуємо до однорідності. Борошно для тіста попередньо просіюємо.

У глибоку миску всипаємо три склянки просіяного борошна. В центрі робимо невелику виїмку, вливаємо туди збиту яєчну суміш і трохи перемішуємо з борошном.

Оскільки ми будемо робити заварне тісто для вареників, то попередньо потрібно підготувати склянку окропу (дуже гарячої води). Окріп виливаємо в миску з борошном і яйцем і замішуємо тісто. Я завжди вливаю окріп тонкою цівкою і при цьому трохи помішую борошняну суміш.

Порада: спочатку можна перемішувати інгредієнти ложкою, згодом замішуємо руками. Тісто виходить м’яке. Вимішуйте руками кілька хвилин, щоб тісто стало щільним та не прилипало до рук.

З готового тіста робимо кульку, прикриваємо її кухонним рушником і залишаємо «відпочити» на 10 хвилин.

Далі розпочинаємо приготування вареників.

Смачного!

Ірина НЕЧАЙ