Наближається сезон вареників із ягідними начинками. Однак господині, особливо молоді, часто турбуються, як зробити добре тісто на вареники.
Тож пропоную рецепт найкращого заварного тіста для пельменів і вареників. Так колись навчила робити мене моя свекруха – Варвара Тимофіївна. Воно вдається завжди.
Інгредієнти:
- соняшникова олія – 3 столові ложки;
- сіль – 0,5 чайної ложки;
- пшеничне борошно – 3 склянки;
- окріп – склянка;
- куряче яйце.
У невелику ємність розбиваємо куряче яйце (дуже добре, якщо воно буде свіже і домашнє) і збиваємо його виделкою. Додаємо сіль (за рецептом). Все добре перемішуємо. Вливаємо в яєчну суміш олію і знову все ретельно перемішуємо до однорідності. Борошно для тіста попередньо просіюємо.
У глибоку миску всипаємо три склянки просіяного борошна. В центрі робимо невелику виїмку, вливаємо туди збиту яєчну суміш і трохи перемішуємо з борошном.
Оскільки ми будемо робити заварне тісто для вареників, то попередньо потрібно підготувати склянку окропу (дуже гарячої води). Окріп виливаємо в миску з борошном і яйцем і замішуємо тісто. Я завжди вливаю окріп тонкою цівкою і при цьому трохи помішую борошняну суміш.
Порада: спочатку можна перемішувати інгредієнти ложкою, згодом замішуємо руками. Тісто виходить м’яке. Вимішуйте руками кілька хвилин, щоб тісто стало щільним та не прилипало до рук.
З готового тіста робимо кульку, прикриваємо її кухонним рушником і залишаємо «відпочити» на 10 хвилин.
Далі розпочинаємо приготування вареників.
Смачного!
Ірина НЕЧАЙ