Усім відомо, що сніданок – надзвичайно важливий. Проте з різних причин багато людей пропускають його. Для багатьох сніданок плавно переходить в обід.
Дієтолог Андреа Данн пояснює, чи справді люди, які не снідають, шкодять своєму здоров’ю – пише “Жіночий світ” з посиланням на Cleveland Clinic.
“Термін “сніданок” дослівно перекладається як порушення посту, тобто перший прийом їжі за день. Не важливо, коли він відбувається – о сьомій ранку чи в полудень”, – каже Данн.
Також вона зауважує, що більша частина досліджень, які говорять про важливість сніданку, базуються на спостереженнях і не є рандомізованими клінічними дослідженнями, які могли б справді довести, що сніданок необхідний всім.
Тож, якщо зранку ви не відчуваєте голоду, то не станеться нічого поганого, якщо ви відкладете перший прийом їжі на потім. Для здоров’я значно важливіше, що саме ви їсте протягом дня, а не час, коли ви поснідали.
Це не означає, що порада не пропускати сніданок неправильна. Просто вона потрібна не всім. З досліджень, які базувались на спостереженнях, зробили такі висновки:
- Сніданок дає вашому тілу необхідну енергію та забезпечує відчуття ситості, що дозволяє не переїдати під час наступних прийомів їжі і допомагає схуднути.
- Багатий на клітковину сніданок допомагає регулювати рівень цукру в крові та знизити рівень холестерину, що добре впливає на здоров’я серця.
- Люди, які пропускають сніданок, мають на 55% більший ризик виникнення діабету 2 типу.
- Сніданок дозволяє нам мислити ясніше та залишатися більш зосередженими.
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»