fbpx

Шеф кухар запропонував швидкий рецепт картопляних лавашів

Діліться інформацією з друзями:

Експерт реаліті Нового каналу «На ножах» шеф Алекс Якутов розповів, як приготувати лаваш із картоплі. Їсти цю страву можна замість хліба, а на приготування лаваша йде зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 350 г (із близько 5-ти великих картоплин)
  • Борошно – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх – 0,5 г (за бажанням)

Приготування:

З’єднуємо борошно та розпушувач.

До пюре додаємо олію та перемішуємо.

З’єднуємо пюре з борошном і замішуємо тісто. Воно буде еластичним, але не повинно липнути до рук.

Тісто розділяємо на середні шматочки та розкочуємо в тонкі млинці. За бажанням, можна додати будь-яку зелень: кріп, петрушку тощо.

Є два варіанти приготування лаваша. Перший – у духовці. Для цього розкочуємо тісто середньої товщини. Розігріваємо духовку до 180°C, викладаємо лаваш на деко та відправляємо готуватися на 10-15 хвилин. При запіканні він трохи підніметься, але потім осяде.

Другий варіант – приготувати його на сухій сковороді. Для цього тоненько розкатуємо тісто, кладемо на розпечену сковороду коржик і смажимо з кожного боку до рум’яності.

Готуйте і смакуйте на здоров’я!