Шеф кухар запропонував швидкий рецепт картопляних лавашів

Шеф кухар запропонував швидкий рецепт картопляних лавашів

Експерт реаліті Нового каналу «На ножах» шеф Алекс Якутов розповів, як приготувати лаваш із картоплі. Їсти цю страву можна замість хліба, а на приготування лаваша йде зовсім небагато часу.

Інгредієнти:

  • Картопляне пюре – 350 г (із близько 5-ти великих картоплин)
  • Борошно – 1 ст.
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Мускатний горіх – 0,5 г (за бажанням)

Приготування:

З’єднуємо борошно та розпушувач.

До пюре додаємо олію та перемішуємо.

З’єднуємо пюре з борошном і замішуємо тісто. Воно буде еластичним, але не повинно липнути до рук.

Тісто розділяємо на середні шматочки та розкочуємо в тонкі млинці. За бажанням, можна додати будь-яку зелень: кріп, петрушку тощо.

Є два варіанти приготування лаваша. Перший – у духовці. Для цього розкочуємо тісто середньої товщини. Розігріваємо духовку до 180°C, викладаємо лаваш на деко та відправляємо готуватися на 10-15 хвилин. При запіканні він трохи підніметься, але потім осяде.

Другий варіант – приготувати його на сухій сковороді. Для цього тоненько розкатуємо тісто, кладемо на розпечену сковороду коржик і смажимо з кожного боку до рум’яності.

Готуйте і смакуйте на здоров’я!