Красивий, ефектний і смачний коровай, а ще ексклюзивні торти, кенді- бар, весільний торт – все це у коровайному домі «Март». І ось перед Днем працівників харчової промисловості в Україні журналістка газети «7 днів» завітала до підприємства.
Ще не дістався до місця призначення, а вже відчуваєш, як в повітрі витає аромат здоби, чи то смак короваю чи паски. А може, дитинства!
Знайомимося з власницею і керівником підприємства Тетяною МАРТИНЮК. Вона готова розповідати про короваї до нескінченності. Це – її любов, її праця, і пристрасть.
– Профілем діяльності є виготовлення короваїв, тортів та інших солодощів, – каже Тетяна. – Вони, є справжнім витвором кондитерського мистецтва, здатним задовольнити найвибагливіший смак, прикрасити найвишуканіший святковий стіл, стати апогеєм вашого торжества. Ми випікаємо короваї та весільні торти на замовлення в українському, європейському стилях. Пропонуємо різноманітні фуршетні тістечка з оригінальним оформленням та весільну випічку.
Приймаємо замовлення на виготовлення тортів різної тематики.
– Ваша продукція доступна онлайн?
– Звичайно, ми ідемо в ногу з часом. З метою економії вашого часу та для зручності ми раді запропонувати вам віртуальний каталог нашої продукції на сайті dim-mart.com.ua.
– Що змінилося у випіканні короваїв, яка нині мода на цей весільний хліб?
– Ми випікаємо короваї з натуральних складників за класичною рецептурою.
Чи знаєте, що саме мешканці Західної України, а насамперед нашої Рівненщини, зберегли для нащадків традиції коровайного мистецтва? Найдавніші звичаєві короваї прикрашали виліпленими з тіста рослинними орнаментами: пишними квітами, колосочками, виноградними гронами. Так велося по всій Україні. А ось білосніжні, покриті сяючим білковим кремом, – це суто наші, рівненські. Їх випікали на заході Тернопільщини й на Хмельниччині. Спираючись на цю традицію, наші дизайнери розробили сучасну серію короваїв, які оздоблені в європейському стилі – витончено і вишукано. Й обов’язково в кольорах весільної церемонії.
– Поруч із короваєм в тандемі йде весільний кількаповерховий торт молодят. Що пропонує «Март» клієнтам з огляду на цю популярність?
– Існує багато варіантів красивої подачі цього традиційного весільного частування. Красиво декорований весільний торт, який не виноситься, а стоїть на певному місці (для прикладу, в кенді-барі) оточений капкейками протягом застілля, чекаючи, коли його будуть ділити для роздачі гостям.
Є й інші варіанти. Багатоярусний торт у затемненій залі викочується на колісному столику. Його поява супроводжується музикою, свічками, оплесками і, можливо, піротехнікою. Якщо торт презентували знайомі чи родичі, процес його приготування знімається на відео. Потім демонструється на великому екрані. Також можна винести торт в оточенні живих квітів або, якщо на вулиці осінь, жовтого листя.
– Тобто варіацій подачі весільного торта безліч. Тут є місце фантазії, адже все залежить від того, в якому стилі свято, хто гості та які очікування.
– Безперечно, ми намагаємося створити красиву атмосферу та оригінальну подачу весільного торта, щоб свято пройшло весело, цікаво, і запам’яталося. При цьому тільки ви вирішуєте, який варіант підійде найкраще.
– Тетяно Степанівно, не весіллям єдиним. Що ще випікаєте на різні свята?
– Ми доставляємо нашу продукцію до торгових точок, кав’ярень, магазинів. Приймаємо замовлення на дитячі дні народження, ювілейні, корпоративні, святкові торти, кенді-бари. Окрім того пропонуємо аксесуари до свята. Працюємо у Рівному, Львові та Луцьку
Спілкувалася Аліна БУДАФЕНКО
Редакція газети “7 днів” щиро вітає колектив Коровайного дому “Март” з Днем працівників харчової промисловості і бажає успіхів у щоденній праці. Нових креативних ідей, вдячних клієнтів, професійного зросту та здоров’я і добробуту Вам і Вашим сім’ям!