fbpx

Помідори на зиму – варіант оригінальної заморозки

Діліться інформацією з друзями:

Унікальний овоч хочеться мати на столі завжди. В холодну пору року нині можна побачити на прилавках супермаркетів парникові, та є ще варіант оригінальної заморозки.

Помідори дуже екзотичні, смачні, поживні, корисні та доречні у будь-якому вигляді – свіжими, замороженими, маринованими, соленими, квашеними, фаршированими, запеченими, в’яленими. У вигляді соусів та соків, кетчупів та різних інших варіантів приготування. Це що кому до смаку. У нашій публікації пропонуємо чотири варіанти заморозки цього незамінного овоча.

Кільцями

Такі помідори стануть у пригоді, коли на Новий рік чи за раптового візиту гостей заманеться смачної піци або запіканки. Можна «замахнутися» й на салат, не зважаючи на те, що за вікном білітиме сніг і тріщатиме мороз. Матимете свято зі смаком літа і насолоду для очей. Для цього плоди варто нарізати кільцями або уздовж на дольки.

Кубиком

Смачними виходять заморожені помідори, нарізані дрібним кубиком.

Перший спосіб. Помідори ошпарити, зняти шкірку. Тепер їх потрібно дрібно нарізати, обережно викласти брусочком і загорнути в харчову плівку. Такі заготівлі найзручніші для приготування різних страв.

Другий спосіб. Він для чері. Помийте їх і розкладіть на рівну поверхню на відстані один від одного. Коли вони заморозяться, можна перекласти в контейнер. Чері заморожуються цілими або розрізаними навпіл. Підійдуть для овочевих запіканок та у салатах.

Третій спосіб. Помідори слід перетерти на терці. Шкірка не потрібна. Заморозьте сік із м’якоттю будь-якими зручними порціями. Заморожена м’якоть помідорів підійде для перших страв. Розлити можна у формочки для льоду. Кілька таких «пігулок» можна додати в засмажку до борщу, харчо або соуси.

Четвертий спосіб. Це заморожування томатної пасти. Помідори потрібно перекрутити, попередньо знявши шкірку. Спеції та зелень додаються за смаком.

Таку заготівлю також можна заморозити у формах для льоду. Використовуватиметься для борщу та солянки, соусів до макаронів та рису.

Галина ГАЙДАЙ