«Кілька років тому придбали у селі землю, менше гектара. Задумали там розводити лаванду. Нині маємо вже понад 15 тисяч саджанців. Обробляємо самі, родина допомагає. Як дощі чи, навпаки, посуха, то просимо односельців, щоб підсобили. Робимо переважно вручну, іноді культиваторами, обходимося без хімікатів. Так що, все екологічно чисте. З лаванди виготовляємо букетики, сухоцвіти, ароматичні подушечки – аромосаше. Робимо лялечки-«лавандинки», цілу колекцію створили, мішечки з лавандовим чаєм, подарункові набори. Цього року буде запашна лавандова олія, мед. Щороку усередині літа наше поле дуже гарно зацвітає, то вирішили запрошувати сюди туристів, жителів області, нехай роблять тут фотосесії на тлі такої краси», – розповіла телефоном кореспонденту Укрінформ господиня лавандового поля Тамара Горак.
За її словами, майже кожна година індивідуальних та групових фотосесій вже розписана – від 6-ї ранку до заходу сонця. Адже в цей час виходять дивовижно ефектні світлини, наче зроблені у французькому Провансі
Плетені меблі та кошики привезли з різних куточкив України для декорування поля. Вони під час фотосесій створюють неповторну атмосферу органічного єднання людини і природи.
Для власників присадибних ділянок Тамара Горак порадила, як не тільки зберегти, а й примножити зростання цієї красивої рослини.
За словами квітникарки, варто відшукати те стебло, де закінчується здерев’яніла частина і починається м’який, зелений паросток. Там, відступивши 2-3 см вище, і треба робити зріз. Тоді лаванда відростатиме й щораз радуватиме око новими суцвіттями із м’яким, ніжним ароматом, що навіть серед зими нагадуватиме про пахощі літа.
Тамара горак В себе на сторінці Фейсбук розповідає про умови відвідування та проведення фотосесій на лавандовому полі.
Щиро віримо, що відвідини вами нашого лавандового поля принесуть вам задоволення і насолоду, залишать добру згадку і найприємніші світлини на пам’ять.