fbpx

Готуємо влітку: смачний і корисний малиновий кекс

Діліться інформацією з друзями:

Малина — одна з найпопулярніших ягід літнього сезону. І не тільки тому, що дуже смачна, а й тому, що надзвичайно корисна. Відомі її протизапальні та жарознижуючі властивості. Крім того, вона має здатність зміцнювати серцево-судинну систему і розріджувати кров, зменшуючи ризик тромбоутворення, а отже, інсультів і інфарктів.

Пропонуємо спекти смачний кекс із цією літньою ягодою.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 170 г цукру
  • 120 мл олії
  • 80 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • чайна ложка розпушувача
  • 100 г малини
  • цедра лимона
  • дрібка солі

Приготування

Малину перебрати, очистити, вимити й обсушити. Вершкове масло розтопити і остудити. Борошно просіяти разом з розпушувачем і сіллю.

Яйця з’єднати з цукром і збити міксером до білого на високих оборотах. Не припиняючи збивання, влити олію. Потім, зменшивши швидкість, ввести негаряче вершкове масло, натерту на дрібній тертці цедру лимона, поступово всипати борошно і ретельно вимішати, щоб не залишилося грудочок і вийшло однорідне тісто консистенції густої сметани.

Змажте форму олією. На дно викладіть трохи малини, залийте її підготовленим тістом, потім знову ягоди, покрийте їхх тістом і так викладайте все пошарово. Останнім шаром має бути тісто. Форму заповнити приблизно на 2/3.

Випікати кекс 40-45 хвилин при 180°С.

Готовий кекс можна притрусити цукровою пудрою або порошком какао, залити карамеллю або шоколадною глазур’ю. Малину для начинки можна замінити смородиною, ожиною, чорницею, лохиною або ягідним міксом.

Взимку для кексу використовуйте заморожені ягоди.

Важливо:

Ягоди не вводяться в тісто, а викладаються пошарово, щоб не прим’яти їх при перемішуванні.