Експерти розповіли, як приготувати гарячий шоколад (+покроковий рецепт)

Підпишіться на 7dniv.rv.ua у Google News! Тільки актуальні новини!

Гарячий шоколад – це надзвичайно смачний напій, який пахне дитинством. І головне – зігріває під час осінньої негоди. Приготувати цей напій досить просто і з цим зможе упоратися навіть недосвідчений кулінар.

Ще одна перевага гарячого шоколаду, приготованого вдома: кожен може регулювати кількість тих чи інших інгредієнтів за своїм смаком. Ви можете збільшити, зменшити чи зовсім відмовитися від цукру, додати більше какао або пограти зі спеціями. І щоразу будете отримувати новий неповторний напій.

Інгредієнти

Чорний шоколад (плитка, вміст какао – не менший за 56%) – 150 гр.

Молоко – 150 мл.

Вершки 33% – 50 мл.

Цукрова пудра – 1 ч. ложка

Приготування

  • До чистого сухого сотейника наливаємо молоко.
  • До нього додаємо вершки. Жирність вершків ви можете регулювати на свій смак. Від цього залежить смак напою.
  • До суміші молока і вершків додаємо цукрову пудру. Якщо у вас немає цукрової пудри ви можете замінити її звичайним цукром. Однак врахуйте, що пудра дрібніша ніж цукор, відповідно вона розчиниться в молоці набагато швидше.
  • Ставимо сотейник з нашою сумішшю на плиту і нагріваємо на повільному вогні до появи перших бульбашок по краях. Доводити молоко до кипіння не потрібно.
  • Як тільки суміш із молока та вершків нагріється до появи на поверхні перших бульбашок, знімаємо сотейник із плити та відставляємо убік.
  • Подрібнюємо шоколад. Це можна зробити або за допомогою звичайного кухонного ножа, або за допомогою тертки. Однак майте на увазі: для приготування гарячого шоколаду потрібно використовувати тільки гіркий шоколад з високим вмістом какао. Ані молочний, ані білий шоколад не підійдуть.
  • Подрібнений шоколад висипаємо у сотейник із підігрітим молоком і ретельно все перемішуємо.
  • Сотейник з молоком і шоколадом ставимо на середній вогонь і нагріваємо, постійно помішуючи доти, доки остаточно не розчиниться весь шоколад.
  • Готовий гарячий шоколад наливаємо в порційну склянку.
  • Подаємо готовий шоколад зі шматочком шоколадки або посипаємо напій тертим шоколадом. П’ємо і насолоджуємося. Смачного!
Діліться корисною інформацією з друзями: