Скромний, простенький редис все ще залишається продуктом, поживну цінність якого недооцінюють. Між тим він багатий вітаміном С, фолієвою кислотою, вітамінами групи В, калієм, кальцієм і м’якими харчовими волокнами.
Про користь цього весняного овочу розповіла дієтолог Світлана Фус.
Вживання редьки покращує пам’ять, бо в ній багато йоду. Цей овоч має протизапальні та антибактеріальні властивості, поліпшує травлення. Дуже важливо для тих, хто слідкує за своїм здоровям – редька низькокалорійна. Крім того вона зміцнює та надає здорового вигляду шкірі, нігтям і волоссю.
При покупці перевіряйте редиску на дотик: вона повинна бути абсолютно твердою, в іншому випадку ви ризикуєте купити напівпорожні, волокнисті екземпляри. Шкірка повинна бути гладкою і чистою, без чорних крапок.
Соковита, хрустка редиска з легким гірчичним смаком – прекрасне доповнення до будь-якого салату. А щоб підвищити її хрусткі властивості, можна потримати її пару годин у воді з кубиками льоду. Особливо добра редиска з огірками і кропом, приправлена йогуртом. Цей, легкий і швидкий в приготуванні овоч доповнить і прикрасить ваш щоденний раціон.
Пам’ятаєте, що кожному потрібно не менше п’яти порцій овочів і фруктів в день?
І ще важливо: редька протипоказана при гіперфункції щитоподібної залози (тиротоксикозі), подагрі, при гастриті і виразці в стадії загострення.
- Коли запрацює дитячий санаторій «Електронік-Рівне» (ВІДЕО)
- Розвиток медичного туризму на Рівненщині: виявили лікувальні грязі
- Пасажирські перевезення в межах одного району можуть відновити з 22 травня
Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»