Дієтолог порадила рівнянам їсти редьку щодня

Дієтолог порадила рівнянам їсти редьку щодня

Скромний, простенький редис все ще залишається продуктом, поживну цінність якого недооцінюють. Між тим він багатий вітаміном С, фолієвою кислотою, вітамінами  групи В, калієм, кальцієм і м’якими харчовими волокнами.

Про користь цього весняного овочу розповіла дієтолог Світлана Фус.

Вживання редьки покращує пам’ять, бо в ній багато йоду. Цей овоч має протизапальні та антибактеріальні властивості, поліпшує травлення. Дуже важливо для тих, хто слідкує за своїм здоровям – редька низькокалорійна. Крім того вона зміцнює та надає здорового вигляду шкірі, нігтям і волоссю.

При покупці перевіряйте редиску на дотик: вона повинна бути абсолютно твердою, в іншому випадку ви ризикуєте купити напівпорожні, волокнисті екземпляри. Шкірка повинна бути гладкою і чистою, без чорних крапок.

Соковита, хрустка редиска з легким гірчичним смаком – прекрасне доповнення до будь-якого салату. А щоб підвищити її хрусткі властивості, можна потримати її пару годин у воді з кубиками льоду. Особливо добра редиска з огірками і кропом, приправлена йогуртом. Цей, легкий і швидкий в приготуванні овоч доповнить і прикрасить ваш щоденний раціон.

Пам’ятаєте, що кожному потрібно не менше п’яти порцій овочів і фруктів в день?

І ще важливо: редька протипоказана при гіперфункції щитоподібної залози (тиротоксикозі), подагрі, при гастриті і виразці в стадії загострення.

 

 

Постійно бути в курсі новин Вам допоможе Telegram-канал газети «7 днів»