Запечені яблука – найпростіший у приготуванні і один з найкорисніших десертів.
Їх можна запікати з медом, горіхами, сиром, корицею, в мультиварці, духовці чи навіть у мікрохвильовці. Більш складні варіанти – з начинкою з рису, гарбуза або вівсяних пластівців.
Яблука з гарбузом
До м’якоті гарбуза, порізаної скибочками, додайте цукор, корицю й ваніль. Все добре перемішайте і змастіть олією (2-3 ст. л.). Викладіть на деко одним шаром, зверху покрийте шаром яблук, порізаних на великі скибки (один плід розділіть на 4 частини). Гарбуз печеться довше і тонкі скибки яблук за цей час можуть втратити свою форму і перетворитися на пюре. Зверху накрийте фольгою і запікайте до готовності гарбуза. дно дека можна покрити пергаментом.
Яблука цілі
Яблука запікаються у власному соку. Такий рецепт відмінно підходить для пісного меню.
Візьміть шість яблук середнього розміру, 6 чайних ложок цукру або меду. Ретельно вимийте плоди й витріть насухо. Акуратно видаліть серцевину яблук.
Насипаємо в кожне яблуко по чайній ложці цукру. Його можна використовувати більше або менше, як вам смакує. Замість цукру можна додавати мед.
Розігріваємо духовку до 180°C. Кладемо яблука в форму, наливаємо на дно трохи води, і відправляємо форму в духовку на 30 хвилин. Також можна зверху прикрити фольгою.
У мікрохвильовці яблука потрібно запікати близько 5-10 хвилин, в залежності від потужності.
Подавати яблука можна з медом або вершками (якщо не постите), теплими або охолодженими.
Смакуйте на здоров’я!
Марія МАТВІЙЧУК