fbpx
гречаної каші

Чому потрібно додавати соду при варінні гречаної каші

Діліться інформацією з друзями:

Не тільки у новачків-кулінарів, а й у досвідчених господинь іноді виникають складнощі з приготуванням гречки: то вийде водянистою, то занадто сухою і гіркуватою. Вирішити проблему з приготуванням гречаної каші допоможе лайфхак з харчовою содою.

Він дає чудовий результат, навіть якщо щось пішло не так в процесі варіння. При цьому секретного інгредієнта потрібно зовсім трохи — на кінчику ножа.

То що ж дає харчова сода при варінні гречаної каші? Отримання повітряної, пухкої консистенції, усунення ризику підгоряння. Нейтралізації специфічного запаху гречаної крупи через абсорбуючі властивості.

А ще сода дає краще очищення. Якщо не вдалося видалити все сміття і лусочки, під час варіння вируюча вода з содою виштовхне лушпиння на поверхню.

Як правильно додавати соду в гречку

Як і будь-яку крупу, перед готуванням гречку потрібно перебрати і промити чистою водою. Налити в каструлю потрібну кількість води. Довести до кипіння, посолити трохи менше, ніж зазвичай, і всипати крупу. Зменшити вогонь і варити до напівготовності.

Коли крупинки розбухнуть, всипати трохи харчової соди. Якщо на поверхні з’явилися смітинки, зберіть їх акуратно чайною ложкою. Приготована таким способом каша вийде розсипчастою і смачною.

Важливе зауваження: оскільки сода — це луг, солі потрібно додавати вдвічі менше, ніж звичайно. Не варто висипати соду з пачки, можна переборщити, краще підчепити кінчиком ножа.