Основна проблема вишні — швидка втрата свіжості через високий вміст вологи, що призводить до швидкого псування, однак цьому можна зарадити.
Про це пише Главред.
Вишні є улюбленим літнім перекусом для багатьох. Вони ідеально смакують як самі по собі, так і у складі різних десертів. Проте одним із головних мінусів цього фрукту є швидка втрата свіжості — завдяки високому вмісту вологи вишня дуже швидко стає м’якою і псується.
Замість того, щоб викидати її після кількох днів у холодильнику, варто скористатися простим і дієвим способом зберігання, який продовжить термін її свіжості надовго. До того ж це допоможе заощадити кошти.
Які є ефективні способи?
Щоб не витрачати гроші даремно і довше насолоджуватися свіжими вишнями, полуницею чи будь-якими ягодами, варто навчитися правильно їх зберігати. Одним із простих, але ефективних способів поділилася мама Мішель у TikTok-каналі Seven Days of Play.
- Ретельно промийте фрукти чи ягоди — під струменем холодної води, а потім викладіть на кухонний рушник.
- Обов’язково висушіть — надлишкова волога пришвидшує псування, тому важливо промокнути ягоди до повного висихання.
- Позбудьтесь плодоніжок (за бажанням). Хоча багато хто зберігає полуниці й вишні з хвостиками, бо вважає, що так вони довше триматимуть свіжість. Але і без плодоніжок вони чудово зберігаються — навіть у нарізаному вигляді.
- Перекладіть ягоди чи фрукти в чисту банку з кришкою. На дно покладіть шматочок кухонного паперового рушника — він вбиратиме зайву вологу.
- Наповніть банку, а зверху покладіть ще один шматок паперового рушника, після чого щільно закрийте кришку.
- Поставте банку до холодильника і насолоджуйтеся свіжими ягодами й фруктами щонайменше кілька днів, а іноді й до кількох тижнів.
Читайте також: Як правильно і як довго можна зберігати черешні, щоб не отруїтися