Буряк потрібно варити тільки так. Тоді він не буде водянистим і збереже яскравий колір.
Звариться овоч приблизно через 30-40 хвилин і, якщо не знати всіх тонкощів, він стане м’яким і втратить свій колір.
Смак салатів цілком і повністю залежить від якості продуктів. Тому важливо знати, як варити буряк, щоб він не розгубив свого кольору і не змінив консистенцію.
Як правильно варити буряк. Для початку треба ретельно вимити буряк під проточною водою. Шкірку не зчищайте, щоб запобігти витіканню соку під час варіння.
Покладіть буряк у каструлю і влийте достатньо води, щоб покрити його. Можна додати трохи солі для поліпшення смаку. Поставте посуд на середній вогонь і доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою.
Варіть буряк близько 40 хвилин. Час варіння залежить від розміру та сорту буряка, тому перевіряйте його на готовність. Після закінчення приготування зніміть його з вогню і злийте воду.
Як зварити буряк, щоб він був м’яким, але й при цьому не втратив свій колір.
Для початку важливо правильно вибрати. Плід має бути середнього розміру, з гладкою шкіркою і без пошкоджень. Ретельно вимийте його під проточною водою, але не обрізайте корінці та хвостики, щоб зберегти цілісність овоча. Виберіть посуд із потовщеним дном і додайте стільки води, щоб вона повністю покрила овоч.
Потрібно додавати у воду під час варіння буряка невеликУ кількість оцту або лимонного соку. Також варто всипати сіль для смаку.
Звариться овоч приблизно через 30-40 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте готовність буряка за допомогою ножа — овоч має стати м’яким, але не “мочалистим”. Після цього достатньо остудити його і можна братися до готування.
- Водія, який збив пішохідку та втік з місця ДТП, затримали у Рівному (ВІДЕО)Наталія Ягущина 18.12.2025, 23:12 У Рівному патрульні поліцейські розшукали та затримали водія, який скоїв наїзд на пішохідку й залишив місце дорожньо-транспортної пригоди. Олег АнтонюкРедактор сайту «Сім днів» і журналіст стрічки новин. Працює з оперативною інформацією, готує новини та долучається до…
Читайте також:

контент-менеджерка та журналістка редакції «Сім днів». Працює з соціальними темами, історіями громад, матеріалами про дітей і молодь, а також готує публікації для проєкту «Вулиці Героїв».
Від 2016 року працює контент-менеджеркою соціальних мереж редакції. Має досвід роботи рекламним менеджером у газетах «Вісті Рівненщини» та «Панорама». Долучається до підготовки новин, авторських матеріалів і контенту для онлайн-платформ.

