Буряк потрібно варити тільки так. Тоді він не буде водянистим і збереже яскравий колір.
Звариться овоч приблизно через 30-40 хвилин і, якщо не знати всіх тонкощів, він стане м’яким і втратить свій колір.
Смак салатів цілком і повністю залежить від якості продуктів. Тому важливо знати, як варити буряк, щоб він не розгубив свого кольору і не змінив консистенцію.
Як правильно варити буряк. Для початку треба ретельно вимити буряк під проточною водою. Шкірку не зчищайте, щоб запобігти витіканню соку під час варіння.
Покладіть буряк у каструлю і влийте достатньо води, щоб покрити його. Можна додати трохи солі для поліпшення смаку. Поставте посуд на середній вогонь і доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою.
Варіть буряк близько 40 хвилин. Час варіння залежить від розміру та сорту буряка, тому перевіряйте його на готовність. Після закінчення приготування зніміть його з вогню і злийте воду.
Як зварити буряк, щоб він був м’яким, але й при цьому не втратив свій колір.
Для початку важливо правильно вибрати. Плід має бути середнього розміру, з гладкою шкіркою і без пошкоджень. Ретельно вимийте його під проточною водою, але не обрізайте корінці та хвостики, щоб зберегти цілісність овоча. Виберіть посуд із потовщеним дном і додайте стільки води, щоб вона повністю покрила овоч.
Потрібно додавати у воду під час варіння буряка невеликУ кількість оцту або лимонного соку. Також варто всипати сіль для смаку.
Звариться овоч приблизно через 30-40 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте готовність буряка за допомогою ножа — овоч має стати м’яким, але не “мочалистим”. Після цього достатньо остудити його і можна братися до готування.
- Пожежний автомобіль з Фінляндії отримала громада на РівненщиніПривільненська громада на Дубенщині отримала в подарунок пожежний автомобіль від партнерів із Фінляндії. Партнери та друзі муніципалітету Ruokolahti (Фінляндія) подарували Привільненській громаді пожежний автомобіль та 30 комплектів пожежного спорядження.
Читайте також: