Буряк потрібно варити тільки так. Тоді він не буде водянистим і збереже яскравий колір.
Звариться овоч приблизно через 30-40 хвилин і, якщо не знати всіх тонкощів, він стане м’яким і втратить свій колір.
Смак салатів цілком і повністю залежить від якості продуктів. Тому важливо знати, як варити буряк, щоб він не розгубив свого кольору і не змінив консистенцію.
Як правильно варити буряк. Для початку треба ретельно вимити буряк під проточною водою. Шкірку не зчищайте, щоб запобігти витіканню соку під час варіння.
Покладіть буряк у каструлю і влийте достатньо води, щоб покрити його. Можна додати трохи солі для поліпшення смаку. Поставте посуд на середній вогонь і доведіть воду до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте каструлю кришкою.
Варіть буряк близько 40 хвилин. Час варіння залежить від розміру та сорту буряка, тому перевіряйте його на готовність. Після закінчення приготування зніміть його з вогню і злийте воду.
Як зварити буряк, щоб він був м’яким, але й при цьому не втратив свій колір.
Для початку важливо правильно вибрати. Плід має бути середнього розміру, з гладкою шкіркою і без пошкоджень. Ретельно вимийте його під проточною водою, але не обрізайте корінці та хвостики, щоб зберегти цілісність овоча. Виберіть посуд із потовщеним дном і додайте стільки води, щоб вона повністю покрила овоч.
Потрібно додавати у воду під час варіння буряка невеликУ кількість оцту або лимонного соку. Також варто всипати сіль для смаку.
Звариться овоч приблизно через 30-40 хвилин. Після закінчення цього часу перевірте готовність буряка за допомогою ножа — овоч має стати м’яким, але не “мочалистим”. Після цього достатньо остудити його і можна братися до готування.
- Голову Рівненської медакадемії повторно відсторонили: обласна рада ініціювала розслідуванняГолова Рівненської обласної ради Андрій Карауш підписав розпорядження про проведення службового розслідування та повторне відсторонення Ростислава Сабадишина від обов’язків ректора Рівненської медичної академії. Причиною стали обставини щодо преміювання працівників закладу в період його керівництва. За словами Карауша, премії були «неспівмірними»…
Читайте також: