fbpx
Чому не продають хек з головою?

Чому не продають хек з головою?

Діліться інформацією з друзями:

Це здається дивним, але мало хто бачив колись хека з головою, цю рибу завжди продають безголовими тушками чи філе. Але чому?

Хек належить до роду із сімейства мерлузових. Мешкає на континентальному шельфі Тихого та Атлантичного океанів на глибині від 50 до 900 і є промисловою рибою. М’ясо хека має відмінний смак та помірну ціну.

Дієтологи рекомендують м’ясо хека, оскільки воно легко засвоюється і містить в собі безліч корисних для організму вітамінів.

Дорослі особини досягають довжини 50-70 сантиметрів і ваги 2,5–3 кілограми. Тулуб риби плоске і витягнуте. М’ясо нежирне, ніжне і легко відділяється від більшої частини кісток.

Причин, за якими хек з головою не продають, декілька.

По-перше, причина криється у зовнішній зовнішності самого хека – якби ви хоч раз побачили в магазині голову хека, то ви, швидше за все, перестали б його взагалі купувати. Аж надто жахливо він виглядає!

Чому не продають хек з головою? - фото 1

Друга причина: його гострі та жахливі зуби, які вишикувані у роті у два кривих ряди. При обробітку хека з головою велика ймовірність поранитися про його гострі зуби та отримати травму.

Проте, якщо ви визнали обидві причини недостатньо серйозними, є ще третя. Мабуть, головна. Річ у тім, що на голову хека зазвичай припадає третина всієї довжини риби. А значить, і значна частина її ваги. Рибним виробництвам було невигідно перевозити товар, обтяжений великими головами.

Ось чому виловлений хек піддається процедурі обезголовлення прямо на рибальських судах. Тушки заморожують там-таки. А голови пускають на рибне борошно.

Читайте також: