fbpx
1833 медзаклади пошкоджено або зруйновано за понад два роки війни

1833 медзаклади пошкоджено або зруйновано за понад два роки війни

Діліться інформацією з друзями:

За час повномасштабної війни, розв’язаної росією, чимало обʼєктів української медичної інфраструктури пошкоджено або зруйновано вщент ворогом. Йдеться про лікарні, амбулаторії, пологові, поліклініки тощо.

Зокрема, за понад два роки через бомбардування та системні атаки росії було пошкоджено 1619 об’єктів медзакладів та ще 214 зруйновано повністю без можливості відновлення. Найбільше постраждали медзаклади Харківщини, Донеччини, Миколаївщини, Київщини, Чернігівщини, Дніпропетровщини, Херсонщини та Запоріжжя. Зараз отримати дані щодо ступеня руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях неможливо.

Також росіяни пошкодили 175 автівок екстреної медичної допомоги, знищили 261 та ще 125 захопили.

В умовах війни, що триває, роботи з відновлення українських лікарень тривають для того, щоб кожен українець був забезпечений доступом до необхідної та якісної медичної допомоги. МОЗ України разом з партнерами працюють над відбудовою та реконструкцією медзакладів.

Наразі вже повністю відновлено 524 обʼєкти медзакладів та ще 358 відновлені частково. Йдеться про відбудову лікарень на деокупованих територіях, а також тих, які зазнали невеликих ушкоджень: вибиття вікон, знищення покрівлі, пошкодження фасаду тощо. Найбільше обʼєктів відновлено в Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Роботи з відновлення триватимуть й надалі.

Джерело: МОЗ України

Читайте також: 40 автомобілів до медзакладів “первинки” передали ЮНІСЕФ та МОЗ України