fbpx

Магнітні бурі: дати та поради як уберегти здоров’я

Діліться інформацією з друзями:

За прогнозами цей тиждень (27 березня — 2 квітня 2023 року) розпочнеться і закінчиться геомагнітним неспокоєм різної інтенсивності.

Повідомляє Високий Замок з посиланням на Центр передбачення космічної погоди Національного агентства океанографічних та атмосферних досліджень США.

Розпочнеться тиждень із магнітної бурі категорії G 1 (най­слабша) 27 березня. Властиво у понеділок має завершитися дводенний найсильніший стрибок геомагнітного збурення маг­нітосфери Землі цього місяця. Вплив цієї бурі, окрім метеочут­ливих та метеозалежних людей, а також осіб із вродженими чи набутими вадами здоров’я, можуть відчути на собі й цілковито здорові люди.

Однак уже 28 березня очікується різкий спад геомагнітної на­пруги до позначки у 2 бали, що практично дорівнює геомагніт­ному штилю. Учені обіцяють, що протримається він до кінця мі­сяця.

Другий місяць весни у перший свій день «подарує» нам сонячний спалах слабкої інтенсивності. Відчути його вплив зможуть лише особи із підвищеною метеочутливістю та певними вродженими або набутими патологіями здоров’я.

Тому будьте обережні та дбайливо ставтеся до свого організму, дотримуйтесь здорового способу життя та порад лікарів, щоб примхи космічної погоди не завдали вам шкоди.

Як пережити магнітні бурі

Щоб уникнути негативних наслідків для здоров’я, в дні магнітних бур слід дотримуватися простих рекомендацій:

  • вести здоровий спосіб життя: правильно харчуватися, займатися спортом;
  • повноцінно відпочивати та висипатися;
  • пити більше звичайної чистої води, трав’яного чаю, а від кави та алкоголю на якийсь час відмовитися;
  • по можливості уникати стресів;
  • перевірити вміст своєї домашньої аптечки на наявність необхідних ліків.

Читайте також: Бойові втрати окупантів за неділю 26 березня